• Lørdag
  • 23:30
  • ASTRA

I foråret 2023 skete det, man ikke havde turde håbe på: Hans Philip og Jens Ole McCoy gendannede Ukendt Kunstner og udgav deres første nye album siden 2016. 

Dansktop var titlen, og med sange som ”Hena”, ”Hele Dagen” og radiohittet ”Uden Dig” på tracklisten, blev det cementeret, at Ukendt Kunstner var tilbage i toppen, som om de aldrig havde forladt den. Faktisk havde Dansktop dagen efter sin udgivelse slået Danmarksrekorden for mest streamede album på 24 timer med svimlende 1,8 millioner afspilninger.

Med udgivelsen af det nye album kom også Ukendt Kunstners tilbagevenden til live-scenen, og duoen har i efteråret 2023 spillet nogle af karrierens største koncerter i Djurslands Bank Arena og Royal Arena med 5-stjernede anmeldelser til følge. 

Ukendt Kunstner debuterede i 2012 med en lyd, der, med sin mere følsomme og poetiske tilgang, skulle vise sig at revolutionere dansk hiphop. Med hårdtslående sange som ”Stein Bagger” og ”Fucking Nummer” og mere melankolske og længselsfulde sange som ”Overleve” og ”Neonlys”, væltede de anmeldere og hiphopfans omkuld. 

På toppen af deres karriere gik Hans Philip og Jens Ole McCoy hver til sit, men nu er de i høj grad tilbage og klar til at skabe magi på NorthSide.