• Torsdag
  • 23:30 – 01:00
  • ASTRA

Det var til stor begejstring blandt Pulp-fans, da det legendariske band sidste år spillede en håndfuld eksklusive live shows i arenaer og på festivaler rundt om i England. Før da var det nemlig ca. 10 år siden, at gruppen sidst var aktive. Det lod dog ikke til at have smittet af på bandets samspil, da de blandt andet optrådte for 45.000 mennesker i Finsbury Park til en koncert, som The Evening Standard kaldte: ”one of the sharpest, tightest and most ecstatically received reunion parties in living memory”.

Det er langt fra hverdagskost at opleve Pulp live – især ikke i Danmark, hvor de seneste beretninger om et live-show med gruppen, var da de spillede på Roskilde Festivals Orange Scene i 1998. 

Den excentriske frontmand Jarvis Cocker fra Sheffield dannede bandet tilbage i slut 70’erne, da han var blot 15 år gammel, men der skulle gå et årti, før gruppen for alvor slog igennem. Det gjorde de så også i allerhøjeste grad, da de udgav gennembrudspladen His ’n’ Hers i 1994 og den Mercury Prize-vindende Different Class det efterfølgende år, der bød på udødelige sange som ”Disco 2000” og ”Common People”. 

Pulp nåede at udgive endnu et mesterværk med pladen This is Hardcore fra 1998, inden de i start 00’erne gik i opløsning for første gang, og deres musik hyldes blandt andet for Cockers skarpe og nærmest tragikomiske beskrivelser af det engelske klassesamfund og hverdagen som outsider.

Til sommer er de tilbage i Danmark – på NorthSide – efter 26 år!