• Lørdag

Morad er på mange måder en utraditionel kunstner, der har nået sin massive succes via utraditionelle valg og veje.

Rapperen, der kommer fra byen L’Hospitalet de Llobregat syd for Barcelona og har marokkanske rødder, har uden et pladeselskab i ryggen og uden radio support på sin helt egen organiske måde formået at infiltrere den spanske musikscene, hvor han nu er en af de mest streamede artister. 

Morad bevæger sig i et eklektisk hiphop-univers, der spænder over alt fra drill og trap til klassisk rap og UK garage, og så er han en internationalt orienteret artist, der ikke er bange for at udforske samarbejder på tværs af landegrænser. For eksempel har han udgivet musik med kunstnere som de puertoricanske stjerner Ozuna og Eladio Carrión, de italienske artister Capo Plaza og Baby Gang og franske Lacrim, Rim’K, Naps og Jul. 

Selvom Morad for længst har høstet millioner og atter millioner af streams og slået Spotify-rekord i hjemlandet, vurderes succesen af hans musik i lige så høj grad på gadeniveau i Spanien. Det er hans musik, du hører på en tur igennem parken, når en bil kører forbi med vinduerne nede, i metroen på vej hjem fra arbejde og på gymnasiegangene i de spanske byer.

Han er en af sin generations vigtigste stemmer i hjemlandet, og med udsolgte koncertsale i resten af Europa (inklusivt i København, hvor han i november 2023 spillede i et udsolgt Amager Bio), står han på tærsklen til det helt store internationale gennembrud. Vi glæder os til at invitere dig med på rejsen på NorthSide 2024.