• Lørdag
  • 22:15 – 23:15
  • ECHO

Man skal lede længe for at finde magen til det niveau af innovation, originalitet og ambitioner, som amerikanske Annie Clark aka St. Vincent har lagt for dagen, siden hun albumdebuterede med Marry Me i 2007 og for første gange præsenterede sit kreative, artpoppede og rockede musikunivers.

Hun er udover sanger og sangskriver også en gudsbenådet guitarist, som blandt andet startede karrieren med at spille guitar for Sufjan Stevens, og af mediet Rolling Stone er blevet udnævnt som den 26. bedste guitarist nogensinde.

I 2011 brød St. Vincent for første gang igennem til Top-20 på Billboards Top-200 liste med sit tredje album Strange Mercy, og i 2014 vandt hun karrierens første GRAMMY i kategorien ’Best Alternative Music Album’ for den selvbetitlede St. Vincent

Bedst som man troede, at det kke kunne blive vildere, tog St. Vincent endnu engang fusen på os alle med 2017-mesterværket MASSEDUCTION, som blandt andet fik 6/6 stjerner fra Soundvenue, og 5/6 fra GAFFA og landede hende endnu en GRAMMY og GRAMMY-nominering det år. 

I 2021 skete det så igen. St. Vincent udgav sit sjette album, Daddy’s Home, og – ikke overraskende har man lært at sige – modtog det atter store roser og landede hende endnu en GRAMMY for ’Best Alternative Music Album’.

Da St. Vincent i 2022 fyldte 40, skrev Politiken blandt andet: ”Annie Clark alias St. Vincent er et totalt særegent og overdådigt begavet unikum i nyere tids rockhistorie” – og vi kunne ikke være mere enige.

St. Vincent spiller på NorthSide lørdag den 8. juni.