• Fredag
  • 15:30
  • ASTRA

De tre rap-bananer i Malk De Koijn er endelig tilbage på livescenen med deres epokegørende take på dansk hiphop, som ikke kan komme fra andre hjørner af landet end det mytiske Langestrand. 

Dannet i 1993 af Anders Brixen, Janus Borup Staffe og Lasse Bavngaard – bedst kendt som Tue Track, Geolo G og Blæs Bukki – stormede Malk De Koijn ind på den danske musikscene med deres selvdefinerede Langestrandsunivers, hvor hiphop kunne være meget mere end den ”gangsterattitude”, som genren ellers bar præg af i start 90’erne. For Malk De Koijn var hiphop de fedeste beats, balstyriske rim og generelt en uovertruffen sans for det danske sprog, som førte til både humør- og humorfyldte tekster.

Debutpladen Smash Hit In Aberdeen fra 1998 gav os klassikere som ”Å ÅÅ Mæio” og ”Kosmisk Kaos”, mens efterfølgeren Sneglzilla fra 2002 endnu engang slog deres navn fast med udødelige sange som ”Vi Tager Fuglen På Dig” og ”Fågt Op I Skalle”. Albummet blev ved sin udgivelse hyldet af en enig dagspresse og blev i 2011 kåret som det forgange årtis bedste danske album overhovedet af Politikens læsere. 

I 2011 udgav Malk De Koijn deres første album i ni år med titlen Toback To The Fromtime, som strøg til tops på hitlisterne og endnu engang slog trioen fast som en favorit både blandt fans og kritikere.

Vi er så klar til at omdanne Eskelunden til Langestrand, når Malk De Koijn tager fuglen på os til sommer.