• Torsdag
  • 19:15
  • NOVA

”Lørdag aften i Store VEGA beviste shame, hvorfor deres omdømme som liveband er så respekteret. Det var helt og aldeles genialt,” skrev GAFFAs anmelder tidligere på året i sin 6-stjernede anmeldelse, efter han havde oplevet det engelske postpunkband shame live i København. 

London-kvintetten debuterede i 2018 med deres fremragende debutalbum Songs of Praise, som blandt andet modtog 5/6 stjerner fra Soundvenue. Samme gjorde gruppens 2021-opfølger Drunk Tank Pink, som endnu engang cementerede shame som en af de bedste nye eksempler på, hvordan moderne postpunk kan lyde. 

shame har i deres tekster altid haft et skarpt øje for samtiden og de problematikker, der kan omgærde unge mænd i nutidens Storbritannien. På deres tredje album Food for Worms, som udkom i februar 2023, er gutterne modnet efter de seneste års turbulente rejse rundt i ungdomslivet. Albummet, som forsanger Charlie Steen har kaldt ”the Lamborghini of shame records”, indkapsler bandets intense live-energi og er faktisk optaget under en række festivalshows, inden det røg i kyndige hænder hos den hæderkronede producer Flood (Nick Cave, U2, Foals m.fl.)

Albummet markerede også et nyt kapitel i bandets lyd, hvor postpunken står mere i baggrunden til fordel for en bredere vifte af indflydelser, fra acts som Merchandise og Lou Reed til det tyske 90’er band Blumfelds melodik.  

Glæd dig til en rockoplevelse i særklasse, når shame gæster NorthSide for første gang.