• Fredag
  • 15:00
  • NOVA

Med inspiration i alt fra musik og film til romaner og kunst har irske The Clockworks skabt et helstøbt, postpunket univers med tragikomiske fortællinger som lyrisk ramme.

Alen McGee, som er kendt for at have spillet en afgørende rolle i at få bands som My Bloody Valentine, Oasis og Primal Scream frem på scenen, skrev med gruppen på Instagram og inviterede sig selv med til en øver i kvartettens hjemby Galway. Han skulle ikke bruge meget betænkningstid, for samme aften havde han signet dem til Creation Records.

Nu er deres debutalbum Exit Strategy ude med 13 særdeles veludførte postpunksange på tracklisten. Og efter allerede at have optrådt på festivaler som Pukkelpop, Eurosonic, Electric Picnic og The Great Escape og med bands som Kings of Leon, Inhaler og Pixies, er tiden kommet til, at The Clockworks til sommer skal prøve kræfter med flere af Europas største festivaler.

Hvis du også glæder dig til at opleve bands som Shame og Amyl & The Sniffers på årets festival, så er der ingen tvivl om, at The Clockworks med deres poetiske introspektion, vittige hverdagsdramaer, støjende rock og poppede melodiøre, også skal stå højt på din ”to watch” liste.