Tænk at det allerede er blevet lørdag! Her er, hvad vi har på programmet til dig i dag! 

Indierock og forførende folkpop

Igen i dag byder musikprogrammet på et udvalg af rockede og indiepoppede indslag. 

Svenske First Aid Kit indtager ASTRA klokken 18.15 med deres vanvittigt velklingende folkpop, der indebærer kæmpehits som ”My Silver Lining”, ”Fireworks” og ”Emmylou”, efter de måtte aflyse deres planlagte koncert på NorthSide i 2019. 

Vi har også inviteret White Lies tilbage på NorthSide, og det er der en grund til! Det engelske rockband har over en årrække med flere danske koncerter vist, at de er et fænomenalt live band, og at deres guitarbaserede indierock fungerer på en festivalscene! De spiller på ECHO klokken 19.45 

Og så står den på storladen, atmosfærisk rockmagi, når islandske KALEO spiller med musklerne på ECHO klokken 23.00 i aften. Vi er overbevist om, at det bliver en afsindig smuk koncert.  

Den evigt blomstrende danske musikscene

Dagens program er også (synes vi selv) rimelig rundhåndet, når det kommer til at præsentere nogle af de nyere navne, vi mener er på vej mod stjernerne!

Blæst er der jo nærmest allerede. Deres massive succes med ungdommelige, solbeskinnede popperler som ”Juice”, ”Ego” og ”Sover Du Nu” har skudt deres karriere til nye højder, og det kan ikke andet end at blive en fæst, når de åbner ECHO klokken 14.00

Samme tid på NOVA kan du opleve et af landets mest roste og hyldede nye talenter, nemlig Guldimund, som sammen med sit band kommer til at levere intime, inderlige og hudløst ærlige sange. Måske har du allerede knebet en tåre eller to til sange som ”Dem, Vi Plejede At Være” og ”Det’ kun vigtigt, hvad det er”. 

Når Blæst og Guldimund har rundet af, står de lokale Aarhus-helte i Zar Paulo klar til at åbne ASTRA. Det har været et par hæsblæsende år for kvintetten, som har hittet med sange som ”Tiger”, ”Stop Believing” og ikke mindst ”Klap For Fædrelandet”, og fået topkarakter for nærmest alle live shows, de har spillet. Det bliver en brag af en hjemmebanekoncert!

Og nu vi er ved nye danske navne, som brillerer på livescenen. Så skal du altså sikre dig at fange Prisma på NOVA klokken 17.00. De to søstre fra Odense er i vores optik et af de mest interessante nye navne på den danske rockscene, og de er decideret fortryllende, når de står på en scene. Don’t miss out!

Hiphop og pop i verdensklasse!

Der er både dansk og international pop og hiphop på programmet i dag. 

På toppen af festivalplakaten troner NxWorries, som består af ingen ringere end superstjernen Anderson .Paak og stjerneproduceren Knxwledge. Det var faktisk NxWorries, der startede karrieren for Anderson .Paak, som siden er gået hen og blevet en af de største stjerner på den internationale hiphop- og soul-scene. De har lige lagt den spanske Primavera-festival ned med deres eksplosive show, og klokken 21.15 står NorthSide for skud! 

Dagens store danske popnavn er ingen ringere end Lukas Graham, og ja… der er jo i virkeligheden ikke så meget at sige. Det bliver en hitparade fra en af landets største internationale popsucceser, når Lukas Graham lukker og slukker klokken 00.30 på ASTRA.

Men inden vi når til årets sidste koncert, fyrer Danmarks ubestridte streaming-konge Gilli op for sit anmelderroste rapshow klokken 16.45 på ECHO. Og hvis du har optur over Gilli, har du sgu nok også optur over, at et af landets mest interessante nye rapnavne Lamin rammer NOVA klokken 23.00. 

Sidst men absolut ikke mindst får du i dag en unik mulighed for at opleve stjernen Yemi Alade, som kommer hele vejen fra Nigeria med sin afropop. Hun har udgivet numre med blandt andre Beyonce, og så har hun over 25 millioner globale fans. Det bliver en dansefest uden lige fra en kunstner i verdensklasse, tør vi godt love! Hun spiller klokken 20.00 på NOVA.  

ELECTRA

Sidste dag, og sidste mulighed for at svinge basarmen. 

Dagens første navn på ELECTRA er en af Danmarks mest erfarne DJ’s, nemlig Lulu Rouge’s Buda, som går på klokken 15.30 og efterfølges af ligeledes danske Henri Matisse

Dagens første internationale indslag på ELECTRA kommer klokken 18.30 i form af den svenske house- og techno DJ La FleurMarten Hørger fra Tyskland tager over klokke 20.00, hvorefter den fremadstormende australske stjerne Dom Dolla går på klokken 21.30. 

Til sidst kommer ingen ringere end Purple Disco Machine og sætter et sveddryppende punktum efter tre dejlige dage på ELECTRA. 

Tak for sangen, tak for dansen, tak for at have gjort NorthSide 2023 helt uforglemmeligt!