• Lørdag
  • 23:00 – 00:30
  • ELECTRA

Hvordan ved man med sikkerhed i 2022, at folk er interesserede i, hvad man spiller for dem? 
De shazam’er det … 

Trods global kortslutning var 2020 faktisk et fantastisk år for den grammyvindende disco- og houseproducer Purple Disco Machine. Det var nemlig året, hvor tyskeren udgav singlen ”Hypnotized”, der endte som #9 på den globale Shazam Chart og er streamet over 270 millioner gange på Spotify.

Efterfølgeren ”Fireworks” blev tilsvarende en kæmpe succes – og langt fra den sidste i rækken. For i dag står Purple Disco Machine som en stærk stemme i sin generation af elektroniske producere med over 850 millioner streams, millioner af månedlige lyttere og titlen som #2 Artist of All Time på Beatport.

Tino Piontek, manden bag, startede sin karriere allerede i 2009. I 2013 fik han sit gennembrud med ”My House”, og i 2017 udgav han albummet Soulmatic med kæmpesingler som ”Body Funk” og ”Devil in Me”. 

Udover sit imponerende katalog af egne produktioner er Purple Disco Machine også en uhyre eftertragtet remixer med jobs for blandt andre Lady Gaga & Ariana Grande, Mark Ronson, Dua Lipa, Elton John, Foals, Gorillaz, New Order og Fatboy Slim på samvittigheden.

Til Grammy Awards 2023 kunne den tyske hit-producer endda gå sejrrigt hjem med en statuette i hånden for “Best Remixed Recording Non-Classical” for sit remix af Lizzos “About Damn Time”. En ægte fest-starter som vi glæder os til at opleve live i Eskelunden til sommer.


Purple Disco Machine spiller lørdag 3. juni på NorthSide 2023.