• Lørdag
  • 23:00 – 00:00
  • NOVA

Lamin må se tilbage på de seneste to år med en vis stolthed. 

Hans karriere er skudt afsted med raketfart, for trods sin korte tid i spotlightet har han tjekket milepæle af, som mange kunstnere bruger flere år på at opnå. Han udgav i 2021 albummet Hva ved de om Lams med gæster som Artigeardit, Sivas, Karl William og Benny Jamz og sluttede året med at sælge Lille VEGA i København ud.

Nu står han allerede over for at skulle spille for et udsolgt Store VEGA i foråret med en række stærke, nye udgivelser i baghånden. Den tunge og kompromisløse ”Æstetisk” blev valgt som P3’s Uundgåelige, mens ”Window” røg direkte i A-rotation, inden hans hidtil største hit ”Gode Dage, Gode Drinks” (som i skrivende stund er streamet mere end otte millioner gange på Spotify) udkom. Alle tre singler fungerede som en stilsikker forsmag på albummet Kronisk Skeptisk, som landede kort tid inden, han i september 2022 kunne kalde sig vinder af Årets P3 Talent og en præmie på 100.000 kroner. 

Den 26-årige rapper har især udmærket sig for sin originalitet og eftertænksomme skrivestil. Han er også en eksplosiv liveartist, som udover titlen som ’Årets Nye Danske Navn’ også løb med prisen for ’Årets Nye Danske Livenavn’ til Danish Music Awards sidste år. 

Og mon ikke der er kommet mange flere imponerende milepæle på CV’et for morgendagens nye rapstjerne, når Lamin lægger NorthSide ned? Det føler vi os ret overbeviste om … 

Lamin spiller lørdag 3. juni på NorthSide 2023.