Billetsalget til NS24 er allerede i fuld sving, og nu kan vi endelig byde de første artister velkommen på årets plakat. Hele 12 artister er nemlig klar til at spille NorthSide op, når sommerens højdepunkt finder sted i Eskelunden den 6. -8. juni.

 Festivalchef Brian Nielsen uddyber om programmet:

– I 2024 kommer vi til at præsentere et mere ”klassisk” NorthSide-program, hvor vi først og fremmest sikrer, at der kommer en masse spændende internationale navne til Aarhus, samtidig med at vi hylder nogle af de mange danske talenter, vi har herhjemme.

Med den første annoncering byder vi blandt andet velkommen til de engelske triphop-legender og det internationale hovednavn Massive Attack, som oprindeligt var annonceret til det aflyste år 2020 og som i en årrække har været et af publikums allerstørste ønsker til festivalplakaten.

Fra 90’ernes britiske trendsættere til en af vor tids største nye popstjerner: Australske Troye Sivan.

har fået stor international bevågenhed med det toneangivne nye album Something To Give Each Other, der er spækket med legesyg pop og forløsende queer-anthems. 

Hans sex-positive musikunivers får følgeskab af den fremadstormende rapper Coi Leray, som blandt andet er kendt for sange som ”Players” ”TWINNEM” og ”Bops”, og som repræsenterer en generation af kompromisløse, amerikanske kvindelige rappere.

Fra den anden side af Atlanten kommer også den canadiske stjerneproduceren KAYTRANADA, som siden sit sidste besøg på NorthSide i 2019 har ligget højt på publikums ønskeliste. Også den bastunge amerikanske rapper, sangerinde og sangskriver 070 Shake melder sin ankomst med sit unikke alternative hiphop- og popunivers.

I den mere rockede ende af genrespektret kommer storsælgende, norske Kaizers Orchestra med deres genrebrydende alternative rock, som har været højt savnet de seneste 10 år, hvor bandet har holdt pause. Også de to spændende moderne punkbands Amyl & The Sniffers fra Australien og Shame fra England aflægger festivalen visit med deres højintense live shows. 

Dagens annoncering byder også på fire danske artister med Ukendt Kunstner som det klart største navn. Den for nyligt genforenede duo har spillet en nøglerolle i udviklingen af dansk hiphop, og har netop overstået en totalt udsolgt arenaturné.

Barselona er tilbage og har det storroste nye album Væbnet Hjerte med, mens et af de helt nye stjerneskud på den danske musikscene August Høyen tager sin længselsfulde, dansksprogede pop med til sit første NorthSide-visit. Sidst men ikke mindst spiller Veto materiale fra hele deres katalog gennem de sidste 20 år, når de besøger NorthSide for første gang i 12 år.

De første artister lægger rytmen til en stærk sommer på NorthSide. Vi glæder os til at se jer foran scenerne den 6. -8. juni.

KØB DIN BILLET HER:

Det foreløbige program byder på:

Amyl & the Sniffers (AUS) // August Høyen // Barselona // Coi Leray (US) // Kaizers Orchestra (NO) // Kaytranada (CAN) // Massive Attack (UK) // Shame (UK) // Troye Sivan (AUS) // Ukendt Kunstner // VETO // 070 Shake (US)