Tak for en fantastisk start på NorthSide i går!

Tre skoler af hiphop

Hvor gårsdagens program bød på en række navne inden for rockgenren, fylder international hiphop noget mere i dagens lineup. 

Som repræsentant for den sprudlende britiske hiphopscene kommer Little Simz, som har lagt fans, anmeldere, jurymedlemmer og alt derimellem ned på stribe. Først med hendes Mercury Prize-vindende album Sometimes I Might Be Introvert og derefter med sidste års NO THANK YOU. Begge album (og desuden resten af hendes bagkatalog) vidner om en potent og imponerende original rapper. Hun spiller fredag klokken 16.45 på ECHO.

Fra USA kommer Pusha T og JPEGMAFIA, som er to meget store talenter – med meget forskellige stilarter. For den inkarnerede hiphopfan, behøver Pusha T nok ikke den store introduktion. Han har været med til at forme den amerikanske hiphopscene i en årrække gennem nogle seriøst solide plader, der blandt andet har fået Soundvenue til at skrive, at han ”meget vel kan være sin generations mest driftssikre rapper”. Han spiller på ECHO klokken 19.45.

JPEGMAFIA har, ligesom sin landsfælde, fået særdeles gode anmeldelser for sinde bedrifter både på plade og live. Den L.A.-baserede rapper og producer har fire album på samvittigheden, og de er spækket med eksperimenterende produktioner og grænsesøgende undergrundsrap. JPEGMAFIA spiller på NOVA klokken 17.00. 

En bred pallette af internationale stjerner

Det er ikke nogen hemmelighed, at den britiske musikscene længe har – og i den grad fortsat – blomstrer! 

De legendariske, elektroniske big beat-pionerer The Chemical Brothers fyrer op for et nostalgitrip uden sidestykke, når de indtager ASTRA til en hæsblæsende, dansevenlig nattekoncert klokken 00:30.

Inden da – klokken 23.00 for at være præcis – spiller The 1975 på ECHO. Manchester-kvintetten med Matty Healy i front har med deres seneste to album, Notes On A Conditional Form og Being Funny In A Foreign Language, lagt anmelderne ned på stribe. Faktisk har Soundvenue beskrevet dem som ”et af tidens mest interessante bands” i deres 5-stjernede albumanmeldelse.

På den anden side af Atlanten har den anmelderroste indierock-artist Kevin Morby hjemme. I Morbys musik møder 2010’ernes amerikanske indierock med roots- og Americana-rødderne, og er du til ældre artister som Bob Dylan, Patti Smith og Lou Reed, eller nyere acts på indiescenen som Kurt Vile og Angel Olsen, så er der gode chancer for, at du vil forelske dig i Kevin Morby i dag. Han og bandet spiller klokken 20.00 på NOVA. 

Dansk

Nåh, men det er jo ikke kun uden for landets grænser, at de bader i talent. Det gør vi heldigvis også herhjemme, og det er dagens danske indslag et soleklart eksempel på. 

Klokken 14.00 kan du opleve Pil. Hun er stormet frem på den danske musikscene med sin ærlige og vedkommende dansksprogede pop, som er SÅ godt, at vi har betroet hende opgaven at åbne ECHO i dag. Samme tidspunkt, kan du også opleve stjerneskuddet eee gee, som med sin sublime engelsksprogede sangskrivning og musikalske nærvær har potentiale til at nå til tops både herhjemme og uden for landets grænser. 

De to talentfulde kvinder efterfølges af spillemændene i Folkeklubben, som har en stribe 70’er folkrockede hitsingler i bagagen og er gået hen og blevet et af landets mest erfarne live bands. De spiller klokken 15.15 på ASTRA, hvor næste navn bliver Benjamin Hav & Familien

Den danske rimsmed Benjamin Hav både rapper, synger og hiver dig rundt i manegen med et af landets absolut bedste livebands – Familien! Det bliver rablende sindssygt, når de går på klokken 18.15. 

Og venner… så er det jo i dag, at landets #1 popdrenge Nik & Jay indtager ASTRA klokken 21.15. Behøver vi næsten sige, at det bliver hot?

Sidst men ikke mindst, så prøver vi hvert år at hylde den aarhusianske musikarv ved at invitere et lokalt navn in, som over en årrække har sat sit præg på ikke bare den aarhusianske, men den danske musikhistorie. Tidligere har initiativet budt på kunstnere som Tina Dickow, C.V. Jørgensen, Gnags og Thomas Helmig, og i år gælder det en af 90’ernes mest succesfulde danske grupper, nemlig Sko/Torp. De står klar klokken 23.00 på NOVA.

 

ELECTRA

Igen i dag er der mulighed for at svinge basarmen på ELECTRA. 


Det hele starter klokken 15.30 med den danske DJ-duo DJ Cemetary & Poul Bones efterfulgt af irske Disfreq klokken 17.00, som brillierer inden for både house og techno. Klokken 18.30 tager danske SCHAARUP over, og hun efterfølges af det hollandske stjerneskud Nicky Elisabeth klokken 20.00. Den fremadstormende skotske duo LF System spiller mørket ind fra klokken 21.00, inden mystiske, maskerede Claptone lukker og slukker fra 23.00 – 00.30