• Fredag
  • 20:00 – 21:00
  • NOVA

Kevin Morby har siden 2013 markeret sig som en af de mest produktive og interessante kunstnere på den amerikanske indierock-scene. I 2013 udgav han nemlig debutalbummet Harlem River, som en hyldest til New York, og lige siden har han taget os med på sin rejse rundt i USA, hvor hvert album har taget afsæt i det sted, han har opholdt sig. 

Således udspringer hans seneste, syvende album This Is A Photograph fra Morbys tilbagevenden til barndomsbyen Kansas City og turen videre til Memphis.

I Morbys musik møder 2010’ernes amerikanske indierock med roots- og Americana-rødderne, og inspirationen fra ikoner som Bob Dylan, Patti Smith og Lou Reed forenes med en moderne nyfortolkning for fans af blandt andre Angel Olsen og Kurt Vile.

Der er en melankoli over Morbys musik og en snært af nostalgi. Der er en bevidsthed om den verden, han er en del af her og nu i alt dens absurditet, men altid også et håbefuldt løfte om, at solen står op igen i morgen.

Han er en erfaren live-musiker, som også ad flere gange har lagt vejen forbi Danmark og spillesteder som Store VEGA og Voxhall.

Nu får NorthSide æren af Kevin Morbys behagelige lydbillede og personlige tekstunivers, når amerikaneren og hans band lægger vejen forbi Eskelunden.

Kevin Morby spiller fredag 2. juni på NorthSide 2023.