• Fredag
  • 23:00 – 00:00
  • NOVA

Hvert år hylder NorthSide den aarhusianske musikarv ved at invitere et lokalt navn ind, som over en årrække har sat sit præg på ikke bare den aarhusianske, men den danske musikhistorie. Tidligere har initiativet budt på kunstnere som Tina Dickow, C.V. Jørgensen, Gnags og Thomas Helmig, og i år gælder det en af 90’ernes mest succesfulde danske grupper, nemlig Sko/Torp.

Lidt ud af ingenting kom Aarhus-duoens behagelige Americana-inspirerede singer-songwriting op til overfladen med udgivelsen af debutalbummet On A Long Lonely Night i 1990. Albummet blev med sin organiske og afbalancerede lyd en kæmpe succes, og med 200.000 solgte eksemplarer blev det faktisk det bedst sælgende danske debutalbum.

Året efter modtog duoen, bestående af Søren Sko og Palle Torp, en Danish Music Award (som dengang hed Dansk Grammy) for ’Årets nye artist’, mens Søren Sko også løb med prisen for ’Årets sanger’. 

Mange succesfulde år fulgte med endnu flere succesfulde pladeudgivelser som resultat, men i 1997 tog duoen en pause. Og mens Palle Torp koncentrerede sig om at producere, startede Søren Sko et soloprojekt i eget navn.

I 2010 skete der dog det, som tusindvis af Sko/Torp-fans nok kun havde turde drømme om. Duoen vendte tilbage med comeback-albummet Heartland og tog hul på andet kapitel af deres udgivelseseventyr, som bød på yderligere to album i 2016 og 2018. 

Duoen har tidligere turneret i akustisk format, men når de rammer hjemmebanen på NorthSide bliver det med fuldt band, hvor de både vil tage os på en trip down memory lane og præsentere os for nye spændende kompositioner, som de har arbejdet på.

Sko/Torp spiller fredag 2. juni på NorthSide 2023.