• Fredag
  • 23:00 – 00:15
  • ECHO

Det lyder næsten for nemt at skrive om et band, at de ”ikke kan sættes i bås”, men nu gør vi det altså alligevel, for der er simpelthen ingen anden retmæssig måde at beskrive The 1975 på. Det har de med deres fem meget alsidige album sat en stor fed streg under.

Manchester-bandets bagkatalog har givet os alt fra glitrende pop og anarkistisk punk til garagerock, shoegaze og electro-funk. Det lyder vildt, og det er det egentlig også…

Med den karismatiske sanger og sangskriver Matthew Healy (men kald ham bare Matty) i front, har The 1975 i 20 år sat ord på livet fra millennial-generationens perspektiv. Deres eksistentielle tekster har gennem tiden berørt alt fra cybersex, nihilisme og postmodernisme til klimaforandringer, mentalt helbred, toksisk maskulinitet og stofafhængighed.

The 1975 udgav i oktober 2022 deres femte album Being Funny In A Foreign Language, som har høstet stor ros fra anmeldere verden over, og som af flere er blevet kaldt gruppens mest intime udgivelse til dato. Her kredser de Jack Antonoff-producerede sange om kærlighed og afsavn i post-internettets tidsalder, og lyden er mere organisk og minimalistisk end førhen.

Albummet, som følger efter deres meget roste fjerde album Notes On A Conditional Form, markerer bandets femte UK #1 album i træk. Faktisk er det så populært, at det alene har overhalet resten af Top 5 sammenlagt.

Herhjemme har Berlingske Tidende kaldt det for et ”mesterværk”, mens musikmagasinet Soundvenue i deres 5-stjernede anmeldelse udnævner gruppen til at være ”et af tidens mest interessante bands”.

Vi er meget enige og glæder os til at have The 1975 tilbage på NorthSide!


The 1975 spiller fredag 2. juni på NorthSide 2023.