Dagens store musikpakke byder på spændende kunstnere fra udlandet, både velkendte og spirende nye navne fra Danmark og flere optrædende til den elektroniske scene ELECTRA. Vi har dog stadig et par overraskelser i vente, inden det fulde lineup er klar.

Programmet byder allerede på navne som Muse, NxWorries (Anderson .Paak & Knxwledge), The 1975, Nik & Jay, Tobias Rahim, LP og First Aid Kit, og bliver nu betydeligt større med tilføjelsen af 25 danske og internationale navne.

I toppen af programmet finder vi hele Danmarks poporkester Lukas Graham, som har deres nye album 4 (The Pink Album) med sig, når de gæster NorthSide. Fra USA kommer den anmelderroste rapper Pusha T, som på sine seneste to album, DAYTONA (2018) og It’s Almost Dry (2022), har slået fast, at han er en af verdens bedste kunstnere på den internationale hiphopscene. 

Sam Fender bliver af flere beskrevet som en ung, britisk udgave af Bruce Springsteen og er decideret stormet ind på rockscenen i hjemlandet, hvor han nu spiller arenakoncerter for over 40.000 publikummer, særligt takket være sit seneste album Seventeen Going Under.  

Rockfans kan også se frem til at opleve den alternative, amerikanske indierocker Kevin Morby og det hæsblæsende britiske guitarband Nothing But Thieves, som senest har gæstet et udsolgt Amager Bio i København. Også det storslåede norske band Madrugada melder sin ankomst med deres filmiske lydbillede.

Fra Norge kommer også stjerneskuddet ARY, der udover et anmelderrost live-format kommer med sin blanding af hårdtslående elektronisk pop og skrøbelige klaverballader fra sit anmelderroste debutalbum For Evig. Langt væk fra det norske fjeld finder vi nigerianske Yemi Alade, der blandt andet har lavet musik med Beyoncé og med sine over 25 millioner fans er en af de absolut største popstjerner på det afrikanske kontinent lige nu.

Den danske talentmasse blomstrer stadig

I kølvandet på coronapandemien gav vi sidste år overvejende ordet til danske artister, og selvom årets line-up igen er vendt tilbage til de internationale rødder, er der stadig plads til at hylde nogle af de store danske navne såvel som den spirende danske talentmasse, som vi tror på, kan blive morgendagens store stjerner.

Phlake og Folkeklubben har i en årrække præget den danske musikscene med henholdsvis blød R&B af international karakter, og 70’er-inspireret, dansksproget folk-rock, mens Lamin over det seneste år har bevist, hvorfor han er en af de mest lovende nye talenter på den danske hiphopscene. Blæst har tage den danske ungdom med storm med deres relaterbare tekstunivers og kæmpehits som ”Juice” og ”Ego”, mens popkometen Pil har vist sig at være en af den nye generations dygtigste sangskrivere.

Den fremadstormende, lokale Aarhus-kvintet Zar Paulo, har med deres finurlige dansksprogede tekstunivers lagt anmeldere ned på stribe for deres præstationer i studiet såvel som på scenen. De får selskab af Asger Nordtorp Pedersen, der under navnet Guldimund i 2022 blev den helt store vinder ved musikkritikernes fornemme pris Steppeulven, hvor han løb med hele tre priser for sit smukke værk Dem, Vi Plejede At Være. Kind Mod Kind er et helt nyt band at forelske sig i på festivalen. Gruppen har stadig til gode at udgive deres debutalbum, men har med deres klubbede popunivers pustet liv i troen på, at de kan blive et af landets helt store nye navne.

Sidst men ikke mindst inviterer festivalen til et nostalgisk gensyn med den aarhusianske musikarv i form af legendariske Sko/Torp, som var med til at definere den danske musikscene op gennem 90’erne. De vil til sommer gæste NorthSide med fuldt band til et brag af en hjemmebanekoncert.

Flere navne føjet til den elektroniske scene ELECTRA

Sidste år kunne vi introducerede den helt nye scene ELECTRA, som er dedikeret udelukkende til elektronisk musik. De første tre navne er allerede afsløret – herunder Purple Disco Machine – og nu føjes yderligere otte navne til plakaten.

Den står blandt andet på kæmpehits fra den italienske trio MEDUZA, som bygger bro mellem house-genren og den kommercielle popscene i samarbejde med stjerner som Dermot Kennedy og Hozier. Tyske Marten Hørger har tidligere optrådt på festivaler som Glastonbury og Burning Man med sin ”feel good bass house”, mens svenske La Fleur bringer sin storroste house og techno til Eskelunden. Også hollandske Nicky Elisabeth vil være at opleve, foruden en række danske erfarne DJs og producere: Christian NielsenDJ Cemetary og Poul BonesHenri Matisse og SCHAARUP.

Dagsbilletter sættes i salg 

Du har måske lagt mærke til det. Men nu kan du også se hvilke dage de forskellige artister skal spille. Så kan du nemlige blive klar til at salget af 1-dags- og 2-dagsbilletter starter den 1. februar kl. 10.00. Se alle billettyper her.