Vores årlige bæredygtighedsrapport er netop udgivet, og her sættes der tal på resultaterne af den strategiske målsætning om hvert år at formindske CO2-aftrykket så meget som muligt. I 2022 formåede vi at reducere udledningen med hele 30% sammenlignet med 2019, til trods for markant flere gæster på pladsen. Især to initiativer er årsag til den betydelige reduktion i CO2-aftrykket:

  1. Vi får ikke længere vores strømbehov dækket af diesel-drevne generatorer, men af strøm fra det fælles elnet. Dette betyder, at strømforbruget til elguitarer, forstærkere, madboder etc. nu udleder markant mindre CO2, fordi strømmen ikke længere kommer fra sort diesel, men fra det fælles elnet, hvor den er kompenseret med grønne certifikater. Reduktionen i udledninger fra energiforbruget er på hele 82%.
  2. I 2022 blev der kun serveret plantebaseret mad. Det gav en CO2-reduktion på 32% per person per dag, og madrelaterede udledninger er nu nede på 0,98 kg CO2. Det er 88,1% mindre end det gennemsnitsdanskeren til daglig udleder via sit madindtag.

Sortering og genbrug, mobilitet og certificeret emballage – flere tiltag er i gang

Introduktionen af plantebaseret mad samt brugen af strøm fra elnettet er blot to af mange initiativer, vi har sat i spil for at fremme NorthSides grønne rejse. Andre tiltag omhandler affaldssortering og genbrug, bæredygtig transport samt miljøvenlige og bæredygtige materialer i produktionssammenhænge, til emballage og promoveringsmateriale. Vi stiller høje krav til alle partnere og leverandører, hvor brugen af lokale, bæredygtige materialer af højeste kvalitet er første prioritet.

Grøn fremtidssikring

De grønne initiativer, der blev implementeret i 2022, er allerede en del af fremtidsplanerne for de kommende år. Vi har sikret forsyning af energi fra elnettet fremadrettet, og den plantebaserede og økologiske mad er også kommet for at blive. Vi fortsætter med at stille høje krav til vores innovative madaktører, samt samarbejdet med Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening, der tilsammen står bag Plantebaseret Videnscenter.

Fakta: Bæredygtighed på NorthSide

  • I 2019 skiftede NorthSide engangsplastkrus ud med krus af genbrugeligt plastik 
  • Festivalen blev som den første i Danmark plantebaseret i 2022 
  • Fra 2022 er NorthSide blevet afviklet på strøm fra elnettet
  • I 2022 vandt NorthSide priserne ”Byens bedste bæredygtighed”, ”Klimafaklen” og ”Årets økopris 2022”
  • NorthSide får hvert år udviklet en CO2-analyse i samarbejde med A Greener Festival
  • NorthSides bæredygtighedsrapport for 2022 kan findes her: