NorthSide er endelig tilbage, og der males med en bred musikalsk pensel i den første offentliggørelse, som blandt andet viser styrken af dansk musik.

NorthSide løber af stablen den 2.-4. juni på den nye plads Eskelunden. Vi har tidligere løftet sløret for, at den bliver det kommende hjem for Bjarke Ingels’ og Jakob Langes gigantiske kunstinstallation, The ORB, og dertil meddelt, at NorthSide bliver bæredygtig frontløber med et plantebaseret menukort og 100% grøn energi. Nu er tiden endelig kommet til det første smugkig på årets musikalske tagselvbord.

Internationale sværvægtere og fremtidens førende stemmer
Blandt de internationale hovednavne finder du Nick Cave & The Bad Seeds – et band der elsker Danmark, lige så meget som Danmark elsker dem. Rockmastodonterne, som skulle have spillet hele to eftertragtede koncerter i Royal Arena i 2020, har netop sluppet 27 numre på udgivelsen B-Sides & Rarities (Part II) og tager revanche for sidste års aflyste turné på NorthSide, hvor den friske luft matcher Nick Caves himmelske sangskrivning og altid overvældende liveoptræden.

Skotske Lewis Capaldi har markeret sig i eliten af sangskrivertalenter med storsælgende hits som ”Someone You Loved”, ”Bruises” og ”Before You Go”, mens det britiske brødrepar i Disclosure i et årti har bygget bro mellem den elektroniske genre og mainstreampop- og hiphopscenen med deres dansable produktioner og prominente gæster.

Briterne får selskab af Norges p.t. ubestridt største popeksport girl in red, som på få år har opbygget en enorm online fanbase på medier som Instagram og TikTok med sine ærlige og upolerede sange om alt fra forlist kærlighed og seksualitet til angst og depression. Hendes skandinaviske indiepopunivers står i skarp kontrast til New York-rapperen Princess Nokias hiphop, der, kombineret med hendes aktivistiske dagsorden og no-bullsh*t attitude, har gjort hende til en af de mest markante navne på den amerikanske rapscene.

Dansk dominans
Dagens annoncering er i høj grad også en hyldest til den massive danske talentmasse, som om nogen også måtte lide under de seneste års larmende koncert- og festivaltavshed.

I toppen af den foreløbige plakat troner de erfarne grupper Kashmir, Mew og Suspekt, som alle har været med til at skrive dansk musikhistorie inden for hvert deres unikke felt. De tre legendariske acts suppleres med en række mindst lige så vigtige danske artister, nemlig dem, der nu er i fuld gang med at skrive videre på historien om dansk musik.

Fra Jada, der med sin kompromisløse pop allerede har opnået kultstatus blandt sine tusindvis af viftebærende fans til Tessa, der giver Suspekt kamp til vestegnsstregen med sin beskidte rap.

Fra den funklende stjerne Clara, der over en årrække har taget dansk kommerciel pop til nye højder til Hans Philip og Coco O. der med hvert deres personlige og intime lydunivers har sprængt rammerne for dansk R&B. Sidst men ikke mindst gør Drew Sycamore det svært at stå stille med uimodståelige radiohits som ”I Wanna Be Dancing” og ”45 Fahrenheit Girl”, mens Aarhus-drengene i Undertekst præsenterer en ny generation af ekstatisk dansksproget ungdomspop.

De sidste partoutbilletter til NorthSide sættes til salg den 1. november kl. 10.00
Et overvældende antal festivalgæster har gemt deres billetter fra de aflyste år 2020 og 2021. Det betyder, at der ikke kommer ret mange billetter til salg til festivalen i 2022. De sidste partoutbilletter sættes til salg den 1. november kl. 10.00 her på siden, mens de sidste dagsbilletter bliver sat til salg den 1. februar 2022.