Når vi den 2. juni byder velkommen til den nye festivalplads Eskelunden, er det med en helt særlig scene, ELECTRA. En specialdesignet scene for elektronisk musik med CamelPhat, ARTBAT, Kölsch, Pete Tong og Ashibah blandt de 16 annoncerede.

ELECTRA er ikke bare et sted, du går til og fra, når du skal høre musik, men sit helt eget univers, du kan svæve hen i. Her kan du chille om dagen ved podierne, som transformerer sig til oplyste danseplatforme, når musikken spiller, og køle ned med en drink i baren oven på en vild fest med vennerne.

Selve scenen ELECTRA vil have plads til minimum 4.000 danseglade festivalgæster, der kan give sig hen til musikken under et tag af laser-lys. Udviklingen af det nye område er sket med vores store fokus på bæredygtighed for øje, og flere dele af både scenen og arealet omkring er bygget op af genbrugsmaterialer som træ og plast.

En hyldest til de globale house- og technotendenser

Hovedparten af lineuppet er allerede på plads, og således er 16 elektroniske navne nu føjet til årets program. Artisterne er fundet på øverste hylde af både den danske og internationale elektroniske scene med særligt fokus på genrer som melodisk house/techno, tech house, indie dance og andre sub-genrer, som afspejler de globale tendenser lige nu. Hovednavnene tæller artister som CamelPhat, den ukrainske duo ARTBAT, den ikoniske radio-DJ Pete Tong og danske Kölsch, som giver én ud af kun få koncerter i Danmark på NorthSide, og i selskab med flere spændende nye kunstnere, bliver der rig mulighed for at danse natten væk til sine store idoler og forelske sig i nye musikalske bekendtskaber.

Programmet på ELECTRA befinder sig væk fra radioens genkendelighed og Spotifys algoritmer. Det fordrer til ravefester, hvor technoens mange facetter kommer til sin ret med musik, der spænder over alt fra melankoli og bløde melodier til de hårde synths og store klimakser, fortæller booker Peter Kjær om den nye scene og fortsætter:

ELECTRA er skræddersyet til den kræsne, kvalitetsbevidste raver såvel som alle de nysgerrige, der vil have en dybere elektronisk musikoplevelse i internationalt format. Med etableringen af ELECTRA kommer Aarhus og NorthSide for alvor på technolandkortet.

Programmet tager form

De første danske og internationale artister til festivalens øvrige scener er allerede sluppet og tæller navne som Nick Cave & The Bad Seeds, Lewis Capaldi, Jada, girl in red og senest The Minds of 99, som onsdag annoncerede fire eksklusive festivalkoncerter – herunder på NorthSide.
Der er en mindre ændring i programmet, da New York-rapperen Princess Nokia desværre har måttet aflyse sin optræden på NorthSide.

De resterende dagsbilletter går i salg 1. februar kl. 10.00

Et overvældende antal festivalgæster har gemt deres billetter fra de aflyste år 2020 og 2021. Det betyder, at der kun er et begrænset antal billetter tilbage til festivalen i 2022. De sidste partoutbilletter er allerede i salg, og vil frem til den 3. marts koste 2195 kr. Herefter stiger prisen. Fra den 1. februar kl. 10 vil det også være muligt at få fingrene i en dagsbillet. Spilledagene for de foreløbigt annoncerede artister – inklusive artisterne på ELECTRA – kan ses lige her.

DE 16 NAVNE TIL ELECTRA ER:

Kölsch (DK)
ARTBAT (UKR)
CamelPhat (UK)
HOSH (DE)
Pete Tong (UK)
Cristoph (UK)
Joris Voorn (NL)
James Hype (UK)
Ben Böhmer (DE)
Denis Horvat (DK)
Colyn (NL)
Baime (DK)
Ashibah (EG/DK)
AmyElle (UK)
Henri Matisse (DK)
Prom Night (DK)