I dag er de næste 10 artister landet på programmet, og det byder på endnu flere sværvægtere inden for den alternative musikscene sammen med nogle solide og spændende navne inden for både pop og hiphop.

Vi byder velkommen til engelske The Smile, som for nyligt har offentliggjort en Europaturné sammen med annonceringen af deres andet album Wall of Eyes, som udkommer til januar. Gruppen, der består af Radiohead-medlemmerne Thom Yorke og Jonny Greenwood og trommeslager Tom Skinner fra jazz-gruppen Sons of Kemet, står nu klar til at gæste ”smilets by” som The Smile for første gang. De får følgeskab af deres landsfæller i shoegaze-bandet Slowdive, som bringer deres drømmende og længselsfulde rock med sig, når de også gæster NorthSide for første gang.

I den mere alternative ende af genrespektret kommer også franske Jehnny Beth, der oprindeligt skulle have spillet sidste år, men som desværre måtte aflyse. Nu er hun tilbage på programmet, og hun får selskab på plakaten af irske The Clockworks, der bringer deres postpunk-univers med sig. Ligeledes slutter den noget blødere, London-baserede sangskriver Blanco White sig til dem og pakker sin erfarne rejsekuffert med spanske, latinamerikanske og vestlige musiktraditioner.

I en noget anden boldgade skriver Long Beach-rapperen Vince Staples sig til rækken af hiphopartister, der finder vej til Aarhus til sommer. Hans introspektive og samfundsbevidste tekster kommer til at fylde Eskelunden, når han tager på sin første Europaturné i fem år.

Dagens offentliggørelse byder også på fire nye danske navne, der blandt andet tæller det folkekære syvmandsorkester Jonah Blacksmith, som seneste gæstede NorthSide i 2022. Den ordkløvende raptrio Malk De Koijn følger trop, og vækker deres legendariske bagkatalog til live, mens den fremadstormende D1MA sørger for at få Eskelunden til at synge og danse i ’Moonlight’. Sidst men ikke mindst kommer den nye, danske artist Afskum med sit hæsblæsende live show og alternative, poetiske lydtapet.

Der er sikret fest i Aarhus, når NorthSide vender retur, og du kan sikre en plads til dig og dine bedste festivalmakkere allerede nu.

KØB DIN BILLET HER:

Det foreløbige program byder på musik fra:

Afskum // Amyl & the Sniffers (AUS) // August Høyen // Barselona // Blanco White (UK) // Coi Leray (US) // D1MA // Jehnny Beth (FR/UK) // Jonah Blacksmith // Kaizers Orchestra (NO) // Kaytranada (CAN) // Malk de Koijn // Massive Attack (UK) // Shame (UK) // Slowdive (UK) // The Clockworks (IRE) // The Smile (UK) //Troye Sivan (AUS) // Ukendt Kunstner // VETO // Vince Staples (US) // 070 Shake (US)