Canadiske Daiva Friedmann er taget til NorthSide for at skrive et digt helt personligt til dig. Og du bestemmer helt selv, hvad det skal handle om.

Tekst: Rasmus Lykke Therkelsen

Hvis du tager turen forbi Beer Barn, vil du måske opdage Daiva Friedmann, som siddende ved sit blå, runde bord med fingrene solidt plantet på sin skrivemaskine, er klar til at skrive et digt til dig – præcis, som du vil have det. Konceptet er nemlig simpelt. Du vælger emnet, og så skriver Daiva Friedmann et digt helt specialdesignet til netop dig. En lidt skør – men supersjov – idé, synes hun selv.

“Ideen er lidt skør. Jeg startede med det i København i november, og siden da har jeg bare siddet på gaden, frosset ad helvedes til og skrevet digte til folk,” siger hun. “Det giver mig så stor glæde, når man ser folks reaktioner, og de bliver så glade og benovede. For de har aldrig prøvet at få tilskrevet et digt før.”

Daiva Friedmann flyttede til Danmark sidste efterår fra sit hjemland Canada, og passionen for at skrive har hun taget med sig over Atlanterhavet: “Jeg har ikke studeret det eller noget, men jeg har altid elsket at skrive og fortælle historier. Det har altid været en måde at beskrive, hvad man føler og tænker på, som man ikke kan på andre måder.”

Den unge canadier fik torsdag skrevet masser af digte til forbipasserende festivalgæster, og emnerne går ofte igen – men der er også et par specielle ønsker iblandt.

“Her er der rigtig mange digte om øl og kærlighed, men jeg har også fået sjovere emner som hvaler, moderskab, babyer og festivalen og musik generelt,” siger hun, og håber på, at hun i dag, fredag, kan få slået gårsdagens digtantal på 33.

På sin Instagram @daivasaff brander hun sig selv som “The Poet Lady”, men trods det fængende tilnavn og bevidst placerede træskilt, hvor hendes Instagram-tag tydeligt fremgår, var hendes oprindelige tanke ikke, at NorthSide skulle skabe ekstra publicitet for hende: “Publiciteten var ikke den oprindelige tanke ved at tage herud på NorthSide. Da jeg blev spurgt, om jeg ville komme til festivalen, sagde jeg “selvfølgelig!” lige med det samme,” siger hun med et smil.