The Minds of 99 spiller på NorthSide for første gang i tre år, og rockbandet glæder sig til Århus’ “rowdy” publikum.

Tekst: Rasmus Lykke Therkelsen – Foto: Morten Rygaard

The Minds of 99 er et af de største bands i Danmark og er et af de navne, der er mest efterspurgt blandt NorthSides musikglade publikum. Der er ingen tvivl om, at NorthSide er vilde med The Minds of 99 – og kærligheden er gengældt.

-I Århus bringer de altid energien. Vi bringer selvfølgelig også energien. Men Århus er en af de vildeste byer at optræde i, og der, hvor publikum opfører sig allermest rowdy. Folk tager tøjet af, de laver mosh-pits, circle-pits, alt det der. Det sker over hele landet, men særligt meget her,” siger bandets forsanger, Niels Brandt.

Siden bandet havde sin NorthSide-debut i 2014, er der løbet meget vand under broen. For fem år siden var de et lovende, upcoming navn, som kort forinden var blevet skudt afsted som vinder af Karrierekanonen. I dag repræsenterer de flere store hits som ”Alle Skuffer Over Tid”, ”Stjerner på Himlen” og ”Ung Kniv”, som en stor del af danskere kan synge med på. Og forsanger Niels Brandt mener selv, at sangene bliver den store forskel mellem 2014- og 2019-koncerterne.

-I år har vi mange flere sange med´, end vi havde første gang, vi spillede. Bedre sange. Denne gang har vi jo en ikke så ny plade, vi vil spille for jer. Og i aften kommer I til at høre alle vores hits.

Rockbandet er i fuld gang med sommerens festivalturné, hvor de senest har holdt koncert til Under Broen i Middelfart, og ifølge dem selv er turnéen forløbet noget nær perfekt indtil videre.

”Festivaltouren er gået perfekt indtil videre. Vi har lige været til Under Broen i Middelfart og Skive Festival. Det hele er bare gået pissegodt! Det er den positive spiral, der har kørt. Folk har jo været oppe og køre. Vi håber også på, at det sker i dag. Men man jo kan aldrig vide,” siger bassisten, Asger Møller Wissing.

The Minds of 99 optræder på Blue Stage lørdag aften klokken 21:45.