På NorthSide kan man få mulighed for at forkæle sig selv med et tangbad og lave noget tangsalt, man kan tage med sig til madlavning – en mulighed, Kysthaven står for.

Tekst: Rasmus Lykke Therkelsen
Foto: Alexander Hjorth Jespersen

I festivalens ”jungle” kan man få mulighed for at tage et kort afbræk fra lækker mad, musik og drinks, og forkæle sig selv i et sandt tangparadis. Her er der to workshops – et, hvor gæsterne kan få et tangbad, og et, hvor man kan lave sit eget tangsalt, som kan benyttes til madlavning. Og begge workshops er gratis.

Det hele er sat i gang af formidlingsprojektet Kysthaven, som er stiftet af Ida Binder og Anja Oxager, er nået til NorthSide. De er på festivallen for at udnytte og fortælle om tang, som er hele essensen bag Kysthaven.

”Vi er på NorthSide for at fortælle om, at vi har en overset ressource lige under havets overflade, som vi stort set ikke bruger og som har et kæmpe potentiale – nemlig tang,” fortæller den ene af stifterne, Anja Oxager.

I deres lille bod i junglen bag madboderne kan man ved brug af tang både få et lækkert fodbad og lave velsmagende tang i små tangworkshops.

”Vi har nogle workshops, hvor man kan lave tangsalt, man kan tage med videre på festivallen – eventuelt til sine pomfritter, samt muligheden for et lækkert tangbad, hvor man kan sætte sig ned og afslappe sine trætte dansefødder,” siger Anja Oxager.

Tangboden er også en succes blandt gæsterne. Mange har fundet læ under bodens halvtag i skygge for NorthSide-junglens skiftende vejr, hvor det er den perfekte mulighed for at få sig et lækkert fodbad.

Når gæsterne har skrevet sig på til at få et halv time langt gratis fodbad, sætter de sig ind under bodens halvtag og placerer fødderne halvfyldt spand med opvarmet vand, savtang og scrubs, som skaber en luksusoplevelse for trætte festivalgæster. En af dem er Ingeborg Lindhardt Toft, som har taget en kort pause fra fest, musik og kølige drinks.

”Vi er ved at få et savtangsfodbad. Og det er rigtig lækkert. Der skulle være noget Omega 3 og andre gode ting i tangen. Udover det er der også nogle salt- og sukkerscrubs, som man kan putte i et lækkert fodbad,” siger festivalgæsten.