I udkanten af Eskelunden ligger den grønne perle Skovbrynet, hvor gæsterne kan nyde en kold øl, udfolde deres kreative evner eller noget helt tredje.

Tekst: Maria Obel Billeskov og Astrid Østergaard Jungild
Foto: Nicolai Hildebrand

Søger man ly for solens bagende stråler eller mørke skyers regndråber, er Skovbrynet det ultimative tilflugtssted under NS22. Området er omkranset af træer, og indretningens naturmaterialer tilbyder de mange gæster en siddepause. Under Eskelundens høje trækroner er stemningen ikke til at tage fejl af. Her fylder NorthSides gæster det åbne rum med snak og latter, mens den elektroniske musik fra ELECTRA summer i baggrunden. Udover at være et hyggeligt tilflugtssted, kan de besøgende også nyde godt af Skovbrynets mange kreative indslag.

Ved et af træbordene står Emma. Hun er i gang med at hjælpe en af festivalgæsterne med at binde nogle blomster til en krans. Hendes veninde, Vibeke, står bag en blomsterbod i Skovbrynet, som Emma hjælper til i. Her kan gæsterne komme og lave en gratis blomsterkrans i alle regnbuens farver: “Folk finder en plads, hvorefter de får nogle blomster af os, og så er det ellers bare om at være kreativ og prøve sig frem,” forklarer Emma. Disse blomsterkranse udstilles herefter på resten af pladsen, når gæsterne bærer dem rundt på hovedet, mens de nyder mad, musik og alt det andet, NorthSide har at byde på. Emma fortæller, at blomsterboden har fået stor opbakning under hele festivalen: “Folk er generelt bare mega søde og glade. I går blev der udsolgt halvanden time før, vi havde planlagt at lukke,” siger hun og tilføjer, at det både er børn og voksne, der giver sig i kast med de farverige blomsterkranse.

Længere inde i Skovbrynet holder Feather Ice og Glimmerboden til. Her pyntes festivalgæsterne med fjer og glimmer. Boderne har også oplevet stor succes alle festivalens tre dage: “Glimmer er jo sjovt, når man er på festival og gerne vil se lidt vild ud,” siger Victoria, der står i boden med både glimmer, blomster og fjer i ansigtet. “Kvinder vil gerne have noget mere æstetisk, mens mænd som regel gerne vil have noget sjovt som fjer på deres ører,” fortæller hun og smiler.

Ligesom de resterende gæster i Skovbrynet, er Victoria meget begejstret for området: ”Skovbrynet har sin helt egen vibe. Det er en hyggelig oase væk fra resten af festivalen.”