OK bringer grøn energi til dette års NorthSide

Når NorthSide 2022 løber af stablen den 2. – 4. juni i Eskelunden bliver det på lokal og grøn energi. Vi er glade for at kunne præsentere, at NorthSide har indgået et nyt samarbejde med energiselskabet OK som officiel grøn energipartner.

Der er ingen tvivl om at den grønne dagsorden er i højsædet hos NorthSide – og de bæredygtige ambitioner rækker længere end den plantebaserede menu. Med OK som grøn energipartner sænker vi CO2-forbruget på både strøm og transport på festivalpladsen.

”Tilbage i efteråret 2020 kunne vi stolt annoncere, at den nye NorthSide-plads på Eskelunden ville give mulighed for en festival på grøn strøm og med 2022-udgaven af NorthSide lige for døren, er vi stolte af at kunne lancere OK som vores leverandør af grøn strøm,” siger Martin Thim, Partnership and Sustainability Manager hos NorthSide.

”Samarbejdet med OK åbner også nye muligheder for at forbedre og reducere vores CO2-udledning på transportfronten. Det betyder blandt andet, at vi kan omlægge dele af vores tunge transport til at køre på ren HVO Biodiesel, og det giver spændende muligheder for at teste mobile el-ladestandere til rækken af elbiler, som bruges til afvikling af NorthSide,” uddyber Martin Thim.

OK er kendt for i mange år at have leveret traditionelle energikilder til hele landet, men selskabet er langt mere end det. Særligt grønne energiløsninger fylder mere og mere i selskabets produktportefølje.

René Toldbod, HR- og kommunikationsdirektør hos OK siger om samarbejdet:

”I OK vil vi gerne tage medansvar for den grønne omstilling, og det gør vi allerbedst sammen med vores kunder. Vi leverer den energi, som vores kunder har brug for, både nu og i fremtiden, derfor er vi rigtig glade for, at vi kan hjælpe NorthSide med flere af vores grønne løsninger.”

Fakta: Hvad er HVO Biodiesel?
HVO (Hydrated Vegetable Oil) Biodiesel er et alternativ til almindelig diesel, der er 100 procent biologisk. Selvom biodieselen er biologisk, har den samme tekniske egenskaber som fossil diesel. Til gengæld udleder man med HVO op til 90 procent mindre CO2 og reducerer NOx-gasser med op til 30 procent.

Hvor kommer ingredienserne fra?
HVO Biodiesel kan bestå af mange forskellige bæredygtige råvarer. Blandt andet animalsk affaldsfedt fra fødevareindustrien, fiskeolie fra affaldsfisk, vegetabilske olier, brugt madolie, restprodukter fra majs, rapsolie, sojabønneolie, camelinaolie, jatrophaolie og meget andet.

Kilde: https://www.ok.dk/erhverv/produkter/braendstof/hvo-biodiesel

Fakta: Hvad er grøn strøm
Grøn strøm er en betegnelse for el, som er produceret og transporteret ved hjælp af vedvarende energikilder, såsom sol, vind, biogas, biomasse eller geotermisk energi. Med andre ord: El produceret på en CO2-neutral måde.

Som leverandør af grøn strøm køber OK certifikater fra vedvarende energikilder svarende til den mængde af energi, NorthSide bruger. OK har valgt at købe disse certifikater i Danmark, fordi det giver mening at støtte lokal, grøn energiproduktion. Det kan eksempelvis være fra danske vindmøller.