Med en donation på 50.000 kr. til kulturforeningen Aarhus Volume ønsker NorthSide at være med til at fremme den musikalske vækstslagscene i byen.

Passion, kulturkærlighed og entreprenørskab.

Tre ingredienser, der tilsammen beskriver folkene bag Aarhus Volume.

Med deres mange arrangementer og kulturbegivenheder har de som forening været med til at give plads til vækstlaget i Aarhus. Derfor har vi valgt at støtte op om Aarhus Volume og donere midler, som går til scene og interiør til deres nye projekt; Volume Village.

”Hos NorthSide har vi musik i blodet og en kæmpe kærlighed til Aarhus. En støtte af den lokale musikalske vækstlagsscene gennem en donation til Aarhus Volume skal derfor ses som en anerkendelse af det samfund, vi kommer ud af. Samtidig er det en anerkendelse af den store indsats, Aarhus Volume gør for at hjælpe up-and-coming talenter og øge diversiteten af genrer og subkulturer der får plads i musikbranchen,” siger Jesper Stubkier, Partner Manager hos NorthSide.

Under Ringgadebroen i Aarhus K finder man Volume Village, som skal fungere som et nyt venue og samlingspunkt for vækstlaget i Aarhus. Det bliver et hybrid-spillested, som både kan fungere som et åbent koncertsted eller som en klub med bar og DJ-pult.

”Volume Village er et nyt venue og samlingspunkt for vækstlaget i Aarhus – primært rettet mod det urbane vækstlag. Aarhus har et enormt unikt miljø, og det handler om at være med til at sikre, at det DNA stadig har en plads i indre by,” fortæller Albert Helmig, Projektleder hos Aarhus Volume.

Formålet med projektet er at sikre en plads til den urbane undergrundscene, hvor nye og uprøvede kunstnere og DJ’s kan udfolde sig og prøve kræfter med at spille live. Ud over Aarhus Volume kommer spillestedet også til at blive brugt af andre aktører med tanken om at facilitere en grobund for resten af vækstlaget.

Det hele startede flere år tilbage med gadescener og piratfester rundt omkring i Aarhus. Festerne med et par hundrede aarhusianere voksede sig hurtigt store, og i 2016 besluttede folkene bag Aarhus Volume sig for at søge privat finansiering til en kommerciel gadefest. De udskiftede skotøjsæsken med en bankkonto, oprettede et CVR-nummer, og så var projektet i gang.

Foreningen Aarhus Volume holder i dag til på Institut for (X) ved Godsbanen i Aarhus K. Udover en række fester og koncerter afholder Aarhus Volume den årlige festival Under Gaden, som foregår under Ringgadebroen, som også er her, det nye byggeprojekt holder til.

Donationen kommer direkte fra NorthSide og fra inviterede NorthSide-gæster, der har doneret til formålet. Se regnskab over indsamlede del fra inviterede NorthSide-gæster her.