Hvert år afvikler prestigefyldte A Greener Festival et prisuddelingsshow, hvor ambitiøse bæredygtighedstiltag og grøn omstilling fejres blandt event- og festivalbranchen. I år er det blevet til hele fire nomineringer for NorthSide, hvilket vi selvfølgelig er meget stolte over.

Hos NorthSide har vi nemlig fokus på bæredygtighed i alle aspekter, og vores Sustainability Manager, Martin Thim, giver her sit bud på, hvorfor vi i særdeleshed har fanget juryens opmærksomhed i år:

”Der er ingen tvivl om, at vores beslutning om at gå plantebaseret i 2022 har haft stor indflydelse. Vi er stadig en af de eneste store festivaler i verden, der har taget dette skridt. Så det er klart, at det er noget, der blev lagt mærke til og fortsat bliver lagt mærke til – også internationalt. Derfor er vi nomineret i ”Greener CATERING” kategorien.

Derudover er vi også, og igen som en af de få store festivaler i verden, lykkedes med at omstille fra dieseldrevet energi til at køre 100% elektrisk, og det er altså også lidt af en kraftpræstation. Så ingen tvivl om, at det også har en meget stor positiv effekt og er selve grunden til, at vi er nomineret i ”Greener POWER” kategorien.

De to ovenstående tiltag alene betød en CO2-reduktion på ca. 30% sammenlignet med tidligere år. Så også på det område har det haft en meget stor betydning.

Martin Thim forklarer videre:

I 2023 nåede vi også et mål om at udskifte stort set alt, hvad der er muligt indenfor transportkategorien. Med det mener jeg, at hvis der findes et køretøj tilsvarende dem, vi plejede at bruge, men som i stedet er eldrevet, så har vi udskiftet det til en mere bæredygtig løsning på festivalpladsen. Det har landet os i kategorien ”Greener TRANSPORT”.

Derudover er et af NorthSides mangeårige indsatsområder på affald og ressourcer og genbrug af selvsamme, hvorfor vi er nomineret i kategorien CIRCULAR EVENT. Der er blevet lagt mærke til vores nye samarbejde med Kredsløb og genbrugsstationen, som de nok heller ikke ser mange andre steder i verden. Det er et helt unikt samarbejde, som vil tage os endnu et skridt videre mod en affaldsfri festival i fremtiden.”

Fingers crossed

På baggrund af et grundigt bæredygtighedstjek og besøg af autoriserede eksperter på NorthSide i 2023 er vi altså indstillet til i alt fire prestigefyldte nomineringer: Greener CATERING, Greener POWER, Greener TRANSPORT og CIRCULAR EVENT. Nomineringerne skulle gerne bære frugt den 27. februar 2024 i London, hvor prisoverrækkelsen finder sted. Vi krydser i hvert fald fingre.