NorthSide skaber og styrker relationer mellem mennesker, og i år kan festivalens gæster opleve ’Speedfriending’, som netop har til formål at skabe nye venskaber.

Tekst og foto: Maria Obel Billeskov og Astrid Østergaard Jungild

Efter en alt for lang periode med nedlukning, hvor det har været svært at forme nye venskaber, gør NorthSide en indsats for at få nye relationer til at blomstre igen. Musik, dans, skål og leg styrker forbindelsen mellem mennesker, og i år kan festivalgæsterne også skabe nye venskaber via ’Speedfriending’.

Midt på pladsen sidder Christina Højgaard og Viktor Sanden, som står bag Speedfriending-konceptet. På deres t-shirts står der ’Make friendzone great again’. De har stillet langborde op, hvor deltagerne får 5-7 minutter til at snakke med personen overfor, hvorefter de rykker videre til den næste deltager. Christina forklarer: ”For hver ny samtalepartner du får, får du et nyt spørgsmål. Det kunne for eksempel være ’hvis du skulle skrive en ny bog, hvad skulle den så hedde, og hvad skulle den handle om?’ eller ’hvad er dit bedste festivalminde?’”. Tanken bag spørgsmålene er at skabe anderledes samtaler end dem, der kommer ud af typiske spørgsmål, som ’Hvad laver du?’ og ’Hvor kommer du fra?’.

Speedfriending kan sammenlignes med speeddating, men præmissen er lidt anderledes. Det handler ikke nødvendigvis om at finde den eneste ene, men om at finde mange nye venner: ”Ved speedfriending kan du fint få 10 matches, og så er det bare en kæmpe succes. Ofte oplever vi også, at der kommer en stemning af at blive til en stor gruppe,” fortæller Christina.

Det er første gang, Speedfriending introduceres på en festival, og Viktor Sanden fortæller, at responsen har været overvældende positiv: ”Folk synes, det er rigtig nice at kunne komme her og blive kendt med fire-fem nye personer på en halv time.”

Speedfriending kan findes i det ovale telt tæt på Hovedindgangen indtil kl. 19 lørdag aften. Der findes også en også en Speedfriending-app, som blev lanceret i sidste uge og fungerer som en slags Tinder for venner, hvor man kan finde og swipe hinanden. Så er der ingen undskyldninger for ikke at fortsætte med at finde nye venner, når du kommer hjem, og NorthSide er forbi for i år.