Så er der news.
Vi er stolte over at kunne fortælle, at vi indfører det nye klimaredskab Green Producers Tool på NorthSide. Redskabet skal hjælpe os med at måle mængden af CO2-udledningen, i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig festival.

Redskabet Green Producers Tool har været under udvikling siden januar 2021 i et samarbejde mellem filmselskabet Babusjka AS, Den Norske Opera & Ballet, Strix, festivalen Tinderbox, festivalen Øya, Hovedorganisationen Virke, Innocode, CICERO – Center for Klimaforskning og Norges Forskningsråd.

Green Producers Tool skal hjælpe med, at vi i kultursektoren når målene i Parisaftalen om at nedsætte det samlede CO2-udslip med mindst 55% inden 2030.

På NorthSide har vi tidligere lavet et årligt CO2-regnskab med tal fra events, der allerede var blevet afholdt. Derfor glæder vi os over det nye mere præcise redskab, der gør, at vi kan få en live dag-til-dag indsigt i CO2-regnskabet og hvad der påvirker det.

– Vi er stolte over at være med til at udvikle og benytte et seriøst klimaværktøj, som forhåbentligt bliver et vigtigt skridt imod nogle fælles standarder i branchen. Det nye værktøj kan ikke bare give os overblik, men også hjælpe med at sætte vores klimatiltag i system og i sidste ende hjælpe os med at træffe bedre beslutninger, siger Martin Thim – bæredygtighedsansvarlig hos NorthSide, som allerede fra slutningen af september vil begynde at bruge Green Producers Tool.

Hvis du gerne vil læse mere, kan du klikke her.