Den aarhusianske R’n’B-gruppe Liss har med få udgivelser formået at opnå international anerkendelse. Fredag vendte de tilbage til hjemstavnen for at spille på NorthSide, hvor vi også mødte nogle af medlemmerne til en kort snak om Aarhus’ betydning.

Tekst: Kristoffer Lyduch
Foto: Emil Hougaard

Forsanger Søren Holm og guitarist Vilhelm Strange udgør sammen med Villads Tyrrestrup og Tobias Laust gruppen Liss. Gruppen debuterede i 2015, og har siden da flyttet basen til København og opnået international anerkendelse, blandt andet da Pharell Williams afspillede deres musik i sit radioprogram.

Men selvom adressen er flyttet østpå, er det stadig noget særligt at vende hjem til Aarhus:

– På en eller anden måde er det lidt nostalgisk sådan at komme hjem. En hjemmefølelse. Så har man været ude, og så kommer man hjem. Og det er ikke fordi Kbh ikke føles som et hjem. Det er bare på en anden måde, siger Vilhelm Strange.

At gruppen skulle optræde på NorthSide har ligget i luften i noget tid, da de oprindeligt var booket til NorthSide 2017, men måtte aflyse koncerten. Derfor var dagens koncert også noget særligt, mener Søren Holm:

– Der var lidt ekstra pres synes jeg, efter to år hvor vi skulle have spillet sidst. Vi var meget spændte og havde øvet os, men jeg synes det gik godt. Det var meget bekræftende at se folk synge med og se nogle velkendte ansigter fra familien og sådan, siger han, mens Villads Strange fortæller, at hans mor stod forrest til dagens koncert.

Inden gruppen flyttede til København var det især Lecoq og TAPE, der var stederne, de kom. TAPE, hvor gruppen gav koncert på stedets åbningsaften, kunne de godt tænke sig at spille på igen, hvis chancen skulle byde sig:

– Det er altid megafedt at stå på en lille scene. Der er sådan en helt anden connection. Publikum er bogstavelig talt lige i dit fjæs, slutter en begejstret Villads Strange.

Liss seneste udgivelser er singlerne ”Talk to me” og ”Reputation” fra 2019.