Efter tre dages festival i kølvandet på tre års coronapause, er NorthSide endelig vendt tilbage. Det samme er de glade gæster – men kan vi egentlig huske, hvordan det er at gå på festival?

Foto: Jonas Svendsen
Tekst: Rasmus Lykke Therkelsen

Ekstasen var stor, da titusindevis af håbefulde festivalgæster blev lukket ind på festivalpladsen i Eskelunden. Men har tre års coronapause mon betydet, at vi har glemt, hvordan vi går på festival. Vi fangede nogle af de mange glade gæster på pladsen for at spørge, hvad de forbinder med en festival.

“Festivaler er for mig musik, glade folk og forhåbentlig godt vejr. Jeg synes generelt, at danskerne er god til at skabe god stemning på festivaler, så jeg forventer altid, at folk kommer og skaber stemning og hygger sig,” siger festivalgæst Oskar Hundrup.

Det, vi i isolationsperioder fyldt med restriktioner ikke ligefrem har været vant til, er propfyldte festivalpladser, hvor man står næsten arm i arm med andre gæster: “Man skal lige vænne sig til, at man igen skal stå tæt med folk. Det er lidt sjovt – her efter tre år – at se folk stå 10.000 mennesker sammen igen.”

Netop den distance, coronaen bragte med sig, kan de to festivalgæster Amalie Friis Kruuse Madsen og Line Dahlstrøm også godt mærke. For dem er festivaler lig med fællesskab: “Det er bare fedt at stå og høre noget musik, og så samtidig få dén der øjenkontakt med en. Det er en fælleskabsfølelse at stå og have den der connection med en, der har det på samme måde som dig,” siger Amalie Friis Kruuse Madsen, hvis følelse bakkes op af veninden Line Dahlstrøm, som savner den tæthed, man ifølge hende havde tidligere.

“Jeg har været vant til at være på festivaler hvert eneste år, hvor man kommer ud og møder andre mennesker. Jeg forbinder også festivaler med at komme ud og score, og det var jeg god til for tre år siden, men nu er jeg urutineret, og jeg føler måske lidt, at folk er lidt mere reserverede,” siger hun.

Der er ingen tvivl om, at det er en fed følelse endelig at kunne købe fadøl i baren, synge højt med tusindvis af ligesindede, og møde nye mennesker. “Det er vildt rart at være tilbage. Det er sjovt at se, at folk giver den gas, og så lige at kunne smage folks drinks uden at tænke på corona,” siger Amalie Friis Kruuse Madsen.

Den positive følelse kan Oskar Hundrup også genkende: “Det er så fedt at mærke stemningen igen og være sammen med så mange mennesker, der kommer af samme grund,” fastslår han. Og vi kunne ikke være mere enige!


Amalie Friis Kruuse Madsen og Line Dahlstrøm (Foto: Rasmus Lykke Therkelsen)