I dag er de sidste fem navne føjet til programmet og blandt dem findes en af tidens mest innovative og anerkendte hiphopartister. Little Simz har haft kurs mod stjernerne, siden hun i 2013 i en alder af blot 19 år fik blåstemplet et af sine mixtapes af selveste Jay-Z. Det er dog inden for de seneste år, at rygtet om Little Simz for alvor har ramt den brede offentlighed takket være albums som 2019’s GREY Area og ikke mindst det Mercury Prize-vindende album Sometimes I Might Be Introvert fra 2021.

Albummet høstede store roser fra internationale medier som NME, Rolling Stone og Pitchfork foruden danske medier som GAFFA, Information og Soundvenue. Sammen med stjerner som Adele og Ed Sheeran var hun en af de mest nominerede artister til BRIT Awards 2022.

Sidste år fulgte Little Simz op med endnu et anmelderrost album i form af No Thank You, som fik Soundvenue til at kalde hende en af ”vor tids stærkeste rappere”. 

Hun blev i 2020 annonceret til NorthSide, men nåede aldrig at optræde grundet pandemien. Siden har hun gæstet Danmark med en 6-stjernet optræden på Roskilde Festival og endnu en storrost solokoncert i et udsolgt Amager Bio i december sidste år.

I årets sidste musikpakke får Little Simz følgeskab af fire navne, som alle skal spille på scenen ELECTRA, der er dedikeret til elektronisk musik. Det drejer sig om den engelske house-artist Sam Divine, den Benin-fødte Afrohouse-DJ og producer AMÉMÉ, irske Disfreq og danske Buda.

ECHO-scenen bliver overdækket

Når Little Simz indtager NorthSide fredag den 2. juni, bliver det på festivalens næststørste scene ECHO, som tidligere har fungeret som en udendørsscene lig hovedscenen ASTRA. I år bliver det dog en noget anderledes oplevelse at tage til koncert på ECHO, som for første gang bliver overdækket. Det gigantiske telt fylder omkring en fodboldbane, står 24 meter højt, har plads til cirka 20.000 mennesker og kommer til at skabe en mere mørk og intim ramme om de store koncerter, hvilket flere artister efterspørger.

Køb din billet til festen nu, inden prisen stiger den 3. april kl. 23.59.