NorthSide 2014

Femte udgave af NorthSide var den til dato mest succesfulde festival både i forhold til besøgstal (35.000 inkl. frivillige og gæster), omsætning, indretning og ikke mindst vejret, der for første gang i NorthSide-regi kunne beskrives som fremragende.

En evaluering af teltscenen fra NorthSide 2013 havde vist, at den hverken var stor nok eller havde den rigtige placering. Derfor valgte man året efter at introducere et helt nyt område tæt ved indgangen og Søren Frichs Vej, hvor man for første gang placerede P6 BEAT Stage.

Den nye scene lignede en mindre udgave af Blue og Green Stage, men havde en stor overdækning, der gjorde koncerterne til en mere intim oplevelse end på de store scener. Her kunne man opleve helt nye navne som Baby in Vain og The Minds of 99 sammen med Rhye og Cold Specks og ikke mindst Lars H.U.G., der leverede verdenspremieren på sine første danske sange i 22 år.

Det nye område var en stor succes, og det samme var OutSide-området, der havde fået en seriøs ansigtsløftning i forhold til tidligere år. Der var blevet placeret en stor restaurant ved indgang til OutSide, der desuden bød på aktiviteter i SunSide, en Rom & Cigar-bar og Mikroscenen, hvor P1 lavede interviews og kunstnersamtaler foran et interesseret publikum.

Mikroscenen bød også på pop-up koncerter med JJMe og De Eneste To, og det revitaliserede område skjulte også en gemt overraskelse. Der var nemlig blevet bygget en smutvej fra bunden af OutSide og ind på hovedpladsen, der gik gennem et tilgroet sumpområde.

Der var i det hele taget mange overraskelser på NorthSide i 2014. Udover smutvejen (eller Junglestien som den hed i folkemunde) bød pladsen også på en stor spejlinstallation på toppen af pladsen, og så var der mellem de to hovedscener også på en hemmelig bar i Containerbyen. Indgangen til Den Hemmelige Bar fandt man bag en dør for enden af trappen på plateauet i Containerbyen, og turde man åbne den, kunne man begive sig ned af en lang gang, der endte ved en vindeltrappe som førte ned i baren.

I det hele taget var NorthSide 2014 den flotteste og mest opfindsomt indrettede udgave af festivalen til dato, og områder som PeopleSide og Udkantsdanmark var sammen med Containerbyen, OutSide og P6 BEAT-området med til at sætte sit helt unikke præg på festivalen.

Ikke alt spillede dog hundrede procent på festivalen. Det skæmmede at folk stod unødvendigt lang tid i kø ved indgangen fredag eftermiddag, og det nye betalingsarmbånd, PayBand, gav også en del problemer på festivalens første dag. Der var også en ærgerlig aflysning fra engelske Temples, der var kommet for sent til et fly, men de blev heldigvis lynhurtigt erstattet af danske Mont Oliver.

Musikalsk var 2014 et virkelig flot år med imponerende koncerter fra Arcade Fire, Robyn & Röyksopp, The National og Lana Del Rey. Hiphoppen gjorde for alvor sit indtog på NorthSide med roste koncerter fra A$AP Rocky og Jurassic 5, og på hver sin måde leverede Flogging Molly og Rudimental fantastiske fester.

Der var i det hele taget en perlerække af koncerter undervejs, men NS14 vil nok for alvor blive husket for den overraskende og uannoncerede gendannelse af Mew. Efter en årrække som trio blev Mew genforenet med Johan Wohlert på scenen, hvilket gjorde koncerten til en fuldstændig unik oplevelse.

Sammenlagt var NorthSide 2014 altså en overraskende og flot festival i fantastisk vejr. Udover et imponerende musikprogram, bød festivalen for første gang på tre restauranter med bordservering, 70% økologi på tværs af boderne, introduktionen af den økologiske fadøl Tuborg RÅ og en fortsættelse med festivalens gode arbejde med bæredygtighed, affaldssortering og arbejde med grøn transport.

Line-up: Ane Brun, Arcade Fire, A$AP Rocky, Baby in Vain, The Blue Van, Bombay Bicycle Club, The Brian Jonestown Massacre, Chorus Grant, Cold Specks, Donkey Roadshow & Special Guests, Flogging Molly, Franz Ferdinand, James Vincent McMorrow, Jurassic 5, Lana del Rey, Lars H.U.G., Lucy Love, Lulu James, Mew, The Minds of 99, Mont Oliver, Mount Kimbie, The Mountains, Mø, Nabiha, The National, Oh Land, Nina Persson, Pixies, Quadron, Queens of the Stone Age, Reptile Youth, Rhye, Royal Blood, Röyksopp and Robyn Do It Again 2014, Rudimental, RY X, Turboweekend, White Lies, WhoMadeWho, Wild Beasts.

2014
|
NS14
|
2014
|
NS14
|

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | 2023

Gå tilbage til Historie.