Det er ingen hemmelighed, at frivilligkulturen var udfordret i 2022. Ikke kun på danske festivaler, men også i lokale foreninger, der kæmpede med at rekruttere samme antal frivillige som tidligere år.

Det skabte udfordringer både på festivalpladser og i økonomien i de foreninger, der er vant til at få penge i klubkassen. Det imødekommer vi nu med et nyt partnerskab med sportsklubberne Bakken Bears (basket), Aarhus Fremad (fodbold), SAH (håndbold) og Aarhus HC (håndbold).

Styrken ved lokalforeninger

De lokale sportsklubber råder over et imponerende netværk af mindre foreninger, erhvervsfolk og sponsorer, og det skaber helt nye muligheder for frivillige på festivalen.

Derfor har vi i år åbnet op for, at en større del af vores frivillige kommer den vej igennem. Medlemmer i de lokale klubber, foreninger og netværk kan stille op som frivillige og knytte bånd på en helt ny måde, samtidig med at de gør en forskel for deres klub.

– Når man tager på NorthSide som frivillig gennem de lokale klubber, er man med til at støtte op om det lokale idrætsmiljø. Oven i hatten får man en anderledes bonding-oplevelse og en dag eller to som festivalgæst. Det er teambuilding, der møder samfundsindsats, der møder sommerfest, siger Jesper Stubkier, Partnership Manager hos NorthSide

Til gavn for aktivitetsniveauet i de aarhusianske sportsforeninger

En af de sportsklubber, der har udvidet samarbejdet med NorthSide, er håndboldklubben Aarhus HC. Og her ser man også på partnerskabet med stor begejstring: 

– NorthSide har udviklet sig til at være et langtidsholdbart og på alle måder bæredygtigt event i Aarhus, som også giver aarhusianerne mulighed for at udvikle fællesskaber. Dette matcher perfekt de intentioner, vi har i Aarhus HC, og vi ser frem til at bidrage til et stærkt samarbejde. Aarhus HC vil sammen med NorthSide støtte, bakke op om, og gøre det endnu mere attraktivt at være frivillig – til gavn for den frivillige selv, foreningerne i Aarhus og alle aarhusianere, udtaler Peter Bredsdorff-Larsen, som er sportslig ansvarlig i Aarhus HC.

Han fortæller videre om samarbejdet og dets betydning for de lokale håndboldforeningers årlige aktiviteter og drift:

– I Aarhus HC glæder vi os til med pengene fra partnerskabet blandt andet at kunne arrangere og afvikle flere åbne håndboldaktiviteter for børn og unge i foreningerne i Aarhus – herunder camps for ungdomshold, træning for de helt små, arrangementer for de frivillige i foreningerne, udvikling af trænere og meget mere.

Der er hvert år cirka 6000 frivillige på NorthSide, som ligger mellem 10-24 timers arbejde afhængigt af opgaverne, som enten kan ligge før, under eller efter afviklingen af festivalen.