Det gigantiske kunstværk er så småt ved at tage form i Eskelunden.

Er det en badebold? Er det en ny forlystelse i tivoli? Nej! Det er The Orb!

Flere af jer har måske lagt mærke til, at noget nyt er begyndt at trone frem i horisonten. Arbejdet med at bygge verdens bedste #NS22 er nemlig allerede i gang i Eskelunden.

Med sin spejloverflade og 25 meter i diameter vil The Orb skyde op som et uundvigeligt vartegn for NorthSide, og den reflekterende overflade vil kaste et billede af den omkringliggende verden tilbage til beskueren. En omsluttende oplevelse, der skal få festivalgæsterne til at stoppe op og reflektere:

– Siden 2010 har vi arbejdet intensivt på at gøre NorthSide til et arnested for bæredygtige tiltag i det internationale festivallandskab. Det gør vi med konkrete og målbare tiltag som eksempelvis, at vi fra 2022 afvikler NorthSide på 100% grøn strøm. Samtidig supplerer vi med kunstneriske virkemidler som The Orb. Formålet er at få os til at stoppe op og huske, at vi skal passe på hinanden og verden omkring os, siger Peter Skoven, direktør for atmosfære på NorthSide.

Bæredygtige tiltag blomstrer med Tuborg
Det er det langvarige samarbejde med Tuborg, der ligger til grund for, at det spektakulære kunstværk skyder op på netop NorthSide.

– Da The Orb for første gang blev præsenteret på festivalen Burning Man i Black Rock Desert i Nevada i 2018, var Tuborgs første indskydelse, at værket var som skabt til NorthSide. Siden har vi arbejdet intensivt på at få The Orb til NorthSide, og at det nu lykkes, cementerer et partnerskab, som fører til meningsfulde og bæredygtige tiltag, siger Peter Skoven.

Fakta om The Orb:

– The Orb er præcis jordens størrelse divideret med 500.000.

– Den har en diameter på 25,5 meter og er placeret 5 meter over jordens overflade i en hældning på 21 grader – som (med udsving) svarer til jordens aksehældning omkring solen.

– The Orb er monteret på en 32 meter høj mast og vil være placeret midt på festivalens hovedplads.

– Den spejler sine omgivelser og giver således en miniversion af NorthSide, når deltagerne stiller sig under den.

– The Orb består af indre lag i PVC samt et ydre lag med spejloverflade.

– Den er udviklet af BIG-partnere, Bjarke Ingels og Jakob Lange, til Burning Man i 2018.

– Erhvervelsen af The Orb er finansieret i fællesskab med Tuborg, og kunstværket vil være en fast del af NorthSide fremover.