NorthSide er indbegrebet af sommer og sælger Århus som ”Smilets By”. Sådan lyder det fra nogle af festivalgæsterne, som vi har mødt på pladsen.

Tekst: Rasmus Lykke Therkelsen
Foto: Julie Kristensen

I starten af juni strømmer musikelskere fra nært og fjernt mod Ådalen i Århus, når NorthSide løber af stablen. Mange af NorthSides gæster er glade for, at musikfestivallen bliver afholdt netop i Århus. En af dem er Jakob Nielsen, der bor i Hinnerup nær Århus, og han synes, det er fedt, at festivallen afholdes i Århus. Han mener i den grad, at NorthSide gør Århus til Smilets By.

“Det er da bare fedt, at festivallen kommer til byen. Det giver en god stemning, og hele byen er jo med. Når der er NorthSide, bliver Århus virkelig til Smilets By. Alle er bare glade,” siger Jakob Nielsen.”

Århusianske Trine Aaris, som har været på NorthSide fire gange, og hun ville ikke ændre placeringen på arrangementet. Hun mener nemlig, at NorthSide er med til at sætte Århus på landkortet.

”Jeg tror, festivallen er med til at sætte Århus på landkortet. Folk kommer langvejs fra, og det gør, at de er nødsaget til at se byen og finde et sted at sove her, siger Trine Aaris.

Hun er specielt også glad for, at der ikke kan parkeres i nærheden af festivallen. Så er folk tvunget til at gå eller cykle, og det mener Trine Aaris er en god ting.

”Det er også fedt, at man ikke kan køre til festivallen, så det betyder, at dem, der kommer udenbys fra bliver nødt til at gå eller cykle til festivallen, og så oplever de jo byen på en helt anden måde.

Kathrine Rasmussen er fra Vejle, og NorthSide er bestemt noget, der trækker hende fra de faste rammer i det vejlensiske til de festlige af slagsen i Århus.

”Når man kommer herover er der bare en vildt fed stemning i byen, hvor man virkelig kan mærke, at der er NorthSide, for nu er der sommer og festival. I byen er der folk, der sætter sig i haver og på gader og spiller ølbowling allerede fra klokken 10, som nok ikke ville ske, hvis ikke der var NorthSide.”

”Jeg tror også, at det, at festivallen bliver afholdt i Århus, gør, at der kommer flere deltagere, end der ville være hvis det blev holdt i en mindre by,” siger Kathrine Rasmussen.