Det er indbegrebet af NorthSides musik DNA, når Triphop-legenderne Massive Attack gæster festivalen i 2020. Bandet har i alle år været på festivalens og publikums absolutte ønskeliste og får følgeskab af Simon Kvamms nye ”outfit” HUGORM, Sonic Youth ikonet Kim Gordon og hip hop fænomenet Little Simz.

Med massive hits som ”Teardrop” og ”Unfinished Symphony” er Massive Attack, der består af britiske Robert”3D” Del Naja og Grant ”Daddy G” Marshall, den gyldne åre for 90’ernes karakteristiske, elektroniske triphop-genre. Massive Attack, der har solgt mere end 13 millioner albums på verdensplan, er kendt for at udfordre alle sanser og forføre publikum med både musik og scenografi. Deres lyd har været banebrydende, og de har stået fadder til den såkaldte Bristol-sound, som har været ledestjerne for en lang række elektroniske bands verden over.

Bandets pionerstatus rækker stadig langt ud over scenekanten. Massive Attack har netop afsløret et samarbejde med forskere fra Manchester Universitet om, hvordan musikbranchen kan nedsætte sit CO2 forbrug i forbindelse med turneer. Helt konkret turnerer bandet selv med tog i hele 2020 og viser endnu engang, hvordan de er foregangsmænd på langt mere end musikken.

Tidligere Sonic Youth-bassist Kim Gordon debuterede som soloartist med det anmelderroste album ”No Home Record” i efteråret 2019. Lyden er eksperimende, cool og minder os om, hvorfor Gordon på NorthSide bliver et møde med en af støjrockens mest markante kvinder

Danske HUGORM opstod i 2017 i mødet mellem Nephew-frontmanden Simon Kvamm, Morten Gorm og Árni Bergmann Jóhannsson. HUGORM er lanceret som stedet, hvor Simon Kvamm efter eget udsagn kan ”spasse ud”, og beskriver samtidig deres musik som ”Massive Attack møder Malk De Koijn møder Prodigy møder Post Malone møder Love Shop møder Beastie Boys,”.

Engelske Little Simz er i en alder af blot 25 år blevet et vaskeægte hip hop-fænomen. Hun udgav sit debut-mixtape i 2010, og siden er det blevet til tre albums. Seneste skud på stammen er ”GREY Area” fra 2019, der blandt andet scorede fem stjerner i GAFFA og er blevet beskrevet som en magtdemonstration ud i teknisk stærk rap-flow og skarpe produktioner.

Massive Attack på NorthSide er en ”dream come true” for NorthSide, og vi præsenterer igen et navn på festivalen taget fra den absolut øverste hylde. Massive Attack har altid været banebrydende, og igen tager de det hele til næste niveau, når de på denne tour så radikalt sætter fokus på bæredygtighed. Det er et vigtigt tiltag for branchen og et tiltag, der ligger helt i tråd med NorthSides kerneværdier.

Kim Gordon, Little Simz og Massive Attack spiller lørdag den 6. juni
Hugorm spiller torsdag den 4. juni

NorthSide 2020 finder sted i Ådalen ved Aarhus den 4.-6. juni 2020. Billetter kan købes her.