Der er sørget for at tage godt imod gæsterne – selv før de kommer ind på pladsen. Atmosfæren og underholdning er nemlig i top, imens man tømmer sin håndbajer

Foto: Julie Kristensen – Tekst: Maria Baagøe Bove & Victoria-Louise Tilsted

Røg, damp og store øjne var der, da studerende fra Aarhus Universitet hældte flydende kvælstof på fortovet og fyrede fysikshow af foran NorthSides indgang.

”Folk synes, at det er festligt – og det er mennesker på alle stadier af fuldskab, som kommer herover. Der er mange, som er sådan ÅH HVAD?!”, siger Toke, 25 år, fysikstuderende på AU.

Blomster, musik og hold kæft-bolsjer

Ved siden af fysikgruppen har studerende fra Kaospilotterne skabt en musikquiz, hvor gæster dyster i forskellige discipliner indenfor årets musikprogram på pladsen. En af diciplinerne er at synge en sang med et hold-kæft-bolsje i munden.

”Der er en del lidt sky aarhusianere, der lige skal komme ud af deres skal, når de skal synge foran deres venner. Men jo mere festivalen er kommet i gang, jo mere afslappede og løssluppne, er folk blevet”, siger Emilie, 25 år, studerende på Kaospilotterne.

Salsahofter i ottetaller

Danseskolen La Luna Latina er på NorthSide for femte gang, hvor de foran pladsen får folk i stemningen og får løsnet op i gæsternes hofter, så de er klar til at give den gas på pladsen.

”Det er fedt at se, at folk bliver vildt glade. De er ofte lidt generte til at starte med, men når vi får dem i gang”, siger Michelle, som har danset på La Luna Latina i et år.