Den voksende ketchersport grilltennis har taget plads i Eskelunden, og lørdag kunne festivalgæsterne nyde den bagende sol samtidig med at de kunne prøve kræfter med en sport, de sandsynligvis aldrig har prøvet før.

Af Rasmus Lykke Therkelsen

På ZENTRA-pladsen overfor ASTRA kunne de forbigående festivalgæster opdage en kalkmarkeret, firkantet bane, hvor hold udstyret med strandtennisbat ihærdigt forsøgte at smashe en tennisbold ned i en kuglegrill. Lyder det underligt? Den er god nok, og vi spurgte Sarah Gad, som er ansvarlig for konceptet, hvad grilltennis-konceptet handler om.

“Det er en topersoners havesport, hvor man spiller hold mod hold. Det handler om, at man med strandtennisbat og -bolde skal ‘score’ bolden ned i en kuglegrill,” forklarer hun med et stort solskinssmil. Sarah Gad, som har videreudviklet konceptet, der oprindeligt er startet af Ole Huld, erkender også, at ideen er lidt skør – men faktisk er det mere populært, også uden for NorthSide-pladsen, end man måske skulle tro.

“Det startede ved en sommerferietur til Italien, hvor det regnede rigtig meget, og man skulle finde på noget at lave. Så i stedet for at spille stangtennis eller andre havespil, så var det lidt sjovere at spille en sport i stedet,” siger hun, og fortæller om sportens popularitet: “Vi lavede det i otte måneder for TV 2 Lorry og for DR, og vi har en liga, der spiller hver tirsdag i Absalons Kirken i København. Vi har også en liga i USA og Sverige og afholdt VM sidste lørdag, hvor 200 mennesker kom.

Lørdag var første og eneste dag, grilltennis-konceptet kom til NorthSide, og til trods for, at vi snakkede med Sarah kort efter åbningen af tredje og sidste festivaldag, regnede hun med, at populariteten udenfor NorthSides festivalhegn kunne overføres til festivalpladsen.

“Vi er lige så småt gået i gang, og der er allerede rigtig meget interesse og folk, der kommer og kigger. Det er sværere, end det ser ud, og det er også det, der gør det sjovere, end man tror,” afsluttede hun.

Du kan læse meget mere om grilltennis og den nye sportsgrens historie her.