Navne som Muse, Anderson .Paak & Knxwledge, The Chemical Brothers, The 1975, First Aid Kit, Little Simz, Pusha T, Tobias Rahim, Nik & Jay og Lukas Graham melder snart deres ankomst i Eskelunden. Men de er kun halvdelen af programmet til dette års NorthSide, hvori der også gemmer sig en række mindre og nyere artister at forelske sig i. Vi guider til 10 af dem!

Der er mange ting, vi er stolte over, når vi kigger på vores fantastiske publikum. En af dem er, at I er utroligt nysgerrige på ny musik. Faktisk svarede 69% af jer sidste år i en undersøgelse foretaget af Epinion, at I godt kan lide at blive overrasket af ukendte bands. Det synes vi, er ret sejt!

Vi prøver hvert år at hylde både nysgerrigheden, åbenheden og den massive talentmasse, det danske og internationale musiklandskab har at byde på, ved at booke et håndplukket udvalg af artister, vi tror kan gå hen og blive morgendagens store stjerner. 

I år er selvfølgelig ingen undtagelse, og som det ofte gælder med nye bands og artister, man måske ikke ved endnu, at man er på vej til at forelske sig i, så kan det være rart med en lille introduktion.

Så den kommer her! Vi håber, at dit nye musikalske crush er iblandt.

ARY (NO)

For fans af: Susanne Sundfør, Emilie Nicholas, Robyn, Billie Eilish, Highasakite, Chinah

Hvis du har været god til at følge med på den nordiske upcoming-scene de seneste år, så ringer navnet ARY måske en klokke. Den norske sangerinde, sangskriver og producer fik nemlig stor succes med singler som ”Higher” fra 2016 og ”Childhood Dreams” fra 2017; To pulserende electropop-sange med ARYs fængslende vokal som drivkræft. 

Hun fik millioner af lyttere verden over og spillede over 200 koncerter – blandt andet på festivaler som Glastonbury, Pitchfork og Øya. Men det kan godt gå for stærkt nogle gange, og det gjorde det for ARY. Så efter nogle hæsblæsende år trak hun sig tilbage for at genfinde sin lyd og lære sig selv at producere. 

Nu er hun endelig tilbage med fuld kraft og debutalbummet For Evig, som GAFFA kaldte ”Et rystende godt værk” i deres 6-stjerne anmeldelse. 

Hun er kendt for at levere et live-show udover det sædvanlige, så hvis du er til nordisk elektronisk pop med masser af kant og nerve, så skal du altså sørge for at fange ARY på NorthSide i år. 

ARY spiller torsdag den 1. juni kl. 20.00 i NOVA-teltet.

Se ARY optræde live med et af vores yndlingsnumre ”My Awe Sustains” her.

Cavetown (UK)

For fans af: girl in red, beabadoobee, Conan Gray, Clairo, Rex Orange County, Twenty One Pilots

Britiske Cavetown afspejler på mange måder flere af de bevægelser, der de seneste år har været i gang især blandt yngre musikere på den danske og især den internationale scene. Musikken bliver lavet på soveværelset i bedste DIY-style frem for i et professionelt studie, og så er tekstuniverset så bundærligt, at der synges åbent og fordomsfrit om alt fra seksualitet og identitet til mentalt helbred.

For Cavetown handler musikken om at skabe et frirum, hvor man kan flygte fra de ting, man normalt bekymrer sig om og blive en del af et positivt og åbensindet fællesskab. Og netop følelsen af fællesskab er hvad man oplever, når man tager til en Cavetown-koncert. Han har tætpakket venues verden over og spillede senest i Store VEGA i København, og så er hans musik streamet over en milliard gange på Spotify alene. Cavetown er en underspillet indiepopstjerne med rocktendenser og i dén grad klar til at charmere sig ind på dig på NorthSide i år.

Cavetown spiller torsdag kl. 17.00 i NOVA-teltet. 

Lyt til den fine indiepop-perle ”Green” her.

eee gee (DK)

For fans af: Lana Del Rey, Mitski, Weyes Blood

Emma Grankvist aka sanger og sangskriver eee gee føles som et friskt pust på den danske musikscene, selvom der godt kan være noget nostalgisk over hendes lyd. 

Hun rørte første gang på sig med singlen ”Favourite Lover” fra 2021, og mere skulle der faktisk ikke til, før det stod soleklart, at hun var kommet for at blive.

Der er en ro og selvsikkerhed over eee gees tidløse, country-inspirerede pop, som hun sidste år foldede ud på det anmelderroste debutalbum Winning. 

På en scene er eee gee mindst lige så tryllebindende og nærværende som på sin plade, og det vil vi altså nødigt se dig gå glip af.

eee gee spiller fredag kl. 14.00 i NOVA-teltet.

Lyt til ”Killing It” med eee gee her.

Guldimund (DK)

For fans af: Bisse, Barselona, Peter Sommer, August Rosenbaum, Lowly, Blaue Blume

I starten af 2022 havde danske Guldimund en særdeles god aften til den prestigefulde kritikerprisuddeling Steppeulven, hvor han løb med titlen som både ’Årets Tekstforfatter’, ’Årets Musiker’ og ’Årets Udgivelse’ på baggrund af debutalbummet Dem, Vi Plejede At Være. 

Der gik lidt tid, før rygtet nåede helt ud til den bredere befolkning, men det kan man vist roligt sige, at den endelig – og velfortjent – er med udgivelsen af Guldimunds nye album Jeg venter i lyset, der blev ledt an af førstesinglen ”Det’ kun vigtigt, hvad det er”. 

Asger Nordtorp Pedersen er manden bag aliasset, men live er han flankeret af et stort orkester bestående af nogle af landets bedste musikere. Hans poetiske og hudløst ærlige tekstunivers går sammen med de fængende melodier og originale lyd op i en højere enhed, og det håber vi, at du vil mærke med os på NorthSide i år.  

Guldimund spiller lørdag kl. 14.00 i NOVA-teltet.

Lyt til ”Det’ kun vigtigt, hvad det er” her

JPEGMAFIA (US)

For fans af: Injury Reserve, Slowthai, Death Gribs, BROCKHAMPTON

Den amerikanske rapper JPEGMAFIA er ikke som nogen anden rapper, du kommer til at opleve lige foreløbigt. Ene mand på scenen får han taget (host: teltdugen) til at lette, når han gennemfører sit ekspressive live show fyldt med følelser, energi, sved og alt derimellem. 

Og det er altså ikke noget, vi bare siger, fordi vi er glade for at have booket ham til årets program! Soundvenue skrev i deres 5-stjernede anmeldelse af hans seneste koncert i Amager Bio, at de fik ”en af verdens bedste liverappere at se”. Mere kan man jo næsten ikke drømme om. 

JEPGMAFIA spiller fredag kl. 17.00 i NOVA-teltet

Lyt til JPEGMAFIA med ”HAZARD DUTY PAY!” her.

Kind Mod Kind (DK)

For fans af: Medina, When Saints Go Machine, Zar Paulo, Liss

Kind Mod Kind har været et særdeles omtalt navn, lige siden de udgav deres debutsingle ”Du Gør Mig Blind” sidste år. Musikken trækker tråde til både Medina og When Saints Go Machine, og det er måske netop derfor, at det ikke lyder som noget andet, du har hørt før!

Deres koncerter føles lidt som at tage til et rave og ikke vide, om du har lyst til at græde eller danse – så du gør bare begge dele. Lyrikken er følsom og skrøbelig, mens beatet og resten af den musikalske underlægning rammer mellemgulvet med 180 kilometer i timen. Og så er forsanger Julius Amdisens smukke falset, der nærmest svæver hen over hele herligheden ikke til at stå for. 

”Kind Mod Kind lagde SPOT ned”, skrev Soundvenue i deres 5-stjernede anmeldelse anmeldelse fra årets SPOT, mens GAFFA kaldte dem ”et excentrisk, energiudløsende og elektrisk kærlighedsbarn”. Hvis du vil have et glimt af fremtiden, så er det til Kind Mod Kinds koncert, det sker.


Kind Mod Kind spiller torsdag kl. 15.00 i NOVA-teltet.

Se Kind Mod Kind optræde med debutsinglen ”Du Gør Mig Blind” her.

Pil (DK)

For fans af: Medina, When Saints Go Machine, Zar Paulo, Liss

Den danske sangerinde Pil er et virkelig rart bekendtskab. Når man lytter til hendes musik, er det lidt som at sidde med sin veninde, og det skyldes nok den ærlighed, Pil præsenterer i sine tekster. Hun betror sig om de følelser, som man normalt kun betror sig til sine allernærmeste. Så som følelsen af at finde sig selv midt på dansegulvet omringet af mennesker og alligevel føle sig helt alene, som hun smukt indkapsler på den pulserende ”Gulvet” fra hendes debutalbum Kom Vi Flyver, Siger Du. Eller den nagende følelse af jalousi, som er temaet for Andreas Odbjerg-samarbejdet “Omvendt”.

I selskab med Pil, hendes smukke melodier og vedkommende tekster er du aldrig alene med dine følelser. Det er noget af det, der gør hendes koncerter til et ekstremt rart sted at være. Der er både er plads til at græde, grine, danse og lukke øjnene og puste ud for en stund.

Pil har fået æren af at åbne ECHO fredag kl. 14.00.

Se Pil i en smuk live session med nummeret ”Hjem Igen” her.

PRISMA (DK)

For fans af: The Raveonettes, The Strokes, Nelson Can, Agnes Obel

På nogle punkter har Prisma og fellow NorthSide-act First Aid Kit en del til fælles. De er begge duoer. De er fra Skandinavien. De er søstre. Og så harmonerer de, så englene synger. 

Meeen så slutter sammenligningerne også. For mens First Aid Kit dyrker det romantiske folkede lydunivers, brager PRISMA derudaf med en omgang alternativ rock så knivskarp og internationalt klingende, at man har svært ved at forestille sig, at søstrene kommer fra Odense, og at de endnu ikke har udgivet deres debutalbum.

Anmeldelserne taler for sig selv. GAFFA gav dem 6 ud af 6 stjerner for deres EP Inside Out fra 2021 og 5/6 for deres seneste hæsblæsende koncert på Train. 

Det er en energiudladning og enormt musikalsk oplevelse, man udsættes for, når PRISMA går på scenen med deres band. Det håber vi, at du oplever på egen krop, når NorthSide står for skud lige om lidt. 

PRISMA spiller lørdag kl. 17.00 i NOVA-teltet.


Lyt til PRISMA med nummeret ”Drive” her.

Yemi Alade (NG)

For fans af: Burna Boy, Beyoncé, Wizkid, Arya Starr, Tiwa Savage, Davido, Tekno

Okay, faktisk er det ret ved siden af at placere Yemi Alade på en liste over ”nye” eller ”mindre” artister på et festivalprogram, for hun er ingen af delene. Hun er en verdensstjerne som har fået over 25 millioner globale fans, siden hun kickstartede sin karriere med gennembrudssinglen ”Johnny” tilbage i 2013. 

Vi har alligevel valgt at tage hende med her, for selvom afropop-bølgen for alvor er skyllet ind over Danmark med artister som Burna Boy og Wizkid, der i år spiller henholdsvis Orange Scene og Royal Arena, så har rygtet om en af deres kvindelige pendanter altså ikke nået helt så langt – endnu… 

Det håber vi selvfølgelig ændrer sig på NorthSide, når Yemi Alade kommer hele vejen fra Nigeria med sit eksplosive live show og imponerende bagkatalog af smittende afropop-bangers. 

Yemi Alade spiller lørdag kl. 20.00 i NOVA-teltet.

Dans med Yemi Alade til nummeret ”Baddie” her.

Zar Paulo (DK)

For fans af: The Minds of 99, Patina, Ganger, TV-2, Joyce, Barselona

De fem gutter i Zar Paulo må se tilbage på de seneste år med en vis stolthed. For hold k*ft hvor har de opnået meget. Fra at spille udsolgte arenaer som support for The Minds of 99 til at stå med deres egne udsolgte koncerter, et storrost debutalbum og flere hitsingler. 

”Klap For Fædrelandet”, ”Tiger” og Stop Believing” er bare nogle af de sange, der har fået den aarhusianske kvintet på alles læber, men de har også deres egne evner på en scene at takke for den massive opbakning. Vi vil egentligt bare lade anmeldernes ord fra årets SPOT Festival tale og glæde os til at se dig foran scenen, når Zar Paulo endnu engang fyrer den af på hjemmebane! 

– […] den bedste koncert, jeg nogensinde har set på Spot Festival – Soundvenue

– Zar Paulo gjorde det igen. De leverede den koncert på Spot Festival, man bare ikke måtte gå glip af – GAFFA

– en triumf af en hjemmebanekoncert, der viste, hvor gode de er blevet på et år – Politiken


Zar Paulo har fået æren at åbne ASTRA lørdag kl. 15.00.

Se Zar Paulo optræde live til Gaffa Prisen med nummeret ”Tiger” her.