Hvad skal du have at drikke, når du har fået nok af øl? Her er tre gode bud.

Foto: Emil Hougaard. Tekst: Mathias Gavnholt.

Rom- og Cigarbar

Du finder lækker rom og gode cigarer i hjørnet af Outside. Her er filosofien simpel: Gæsterne skal prøve noget, de ikke gør til hverdag. Fem forskellige rom er til salg, og en af dem er endda økologisk. Det er den danskproducerede Scotlander. Den mest populære er dog Dipolmatico, som ses på billedet. For der er også en anden filosofi bag baren. Det skal være noget, der er let at drikke, og det er Diplomatio, mild, men samtidig med en smag, der har noget mere at byde på, end den, du blandede op med cola i starten af gymnasietiden. Til rommen kan du få en cigar, der heller ikke kradser for meget.

Pris: 70 kroner for 4 cl. Diplomatico. Intet i baren koster mere end 100 kroner.

Vin og Champagne

Her kan du bawle igennem. Flagskibet er intet mindre end en champagne, der er lagret et år i havet på 60 meters dybde. Men hvordan smager sådanne bobler egentlig? Det forklarer Pierre Bettinger, der er salgschef hos Leclerc Briant, der står bag ‘The Abyss’.

– Harmoni, er det første, folk siger, når de smager den. Den er mere komplet end vores andre champagner og har en let saltet smag.

Faktisk er hele processen udviklet i samarbejde med ingeniører og den franske flåde. De har blandt andet sørget for, at den bevæger sig under lagringen, uden at den bevæger sig så langt væk, at den ikke er til at finde igen. Det er for at give smagen ‘liv’.

Pris: 2400 kroner. Hvis det er lige i overkanten, så kan man også få bobler helt ned til 200 kroner.

Nohrlund Cocktails

Det er sommer, og du synes det er tid til en lækker drink. Måske du allerede har fået et bar fadbamser, og er ved at få en lidt oppustet fornemmelse. Nohrlund har svaret. Fem forskellige cocktails uden kulsyre overhovedet. Til gengæld er der friske økologiske ingredienser. Der er klassikerne: Den hvide, den røde, og den orange (hemmelig info: de er opkaldt efter farven). Og der er lidt forskellige smagsoplevelser: En hvid med frisk smag, der ikke er for sød. En rød, der smager af mormors jordbær/rabarbergrød bare med sprut og den orange, hvor gulerod er en af de ingredienser, der fungerer meget bedre, end det lyder.

For at det ikke skulle være nok, så har Nohrlund lavet en speciel cocktail kun til NorthSide, der er fyldig og har en stærk smag af bær og en mild eftersmag af lakrids. Der er endda en alkoholfri variant.

Pris: 70 kroner. Du kan også få en omgang bland selv-slik for voksne for 420 kroner. Også kaldet en six-pack med drinks.