Bæredygtighed

Siden første udgave af NorthSide i 2010, har det været vores mål at være den grønneste af de store festivaler. Vi har fokus på bæredygtighed i alle aspekter og vi er stolte over, at festivalen i 2022 for første gang kørte på strøm fra elnettet og med plantebaseret mad.

Bæredygtighedsrapport

I 2015 præsenterede vi første udgave af en årlig bæredygtighedsrapport. Målet er at gøre både ambitioner, tiltag og resultater synlige for NorthSides gæster og andre interessenter. I 2022 har vi udvidet rapporten og inkluderet bl.a. dele af vores CO2 analyse, små cases og meget andet. Gå selv på opdagelse.

CO2 analyse

Siden 2019 har vi fået lavet en CO2 analyse af engelske A Greener Future, som er en rådgivende virksomhed med speciale i CO2 analyser for store events. 

I 2022 formåede vi at reducere udledningen med hele 30% sammenlignet med 2019, til trods for markant flere gæster på pladsen. Især tre initiativer er årsag til den betydelige reduktion i CO2-aftrykket, nemlig plantebaseret mad, en markant nedringning af CO2 på øl fra vores partner Tuborg og at vi gik fra strøm fra diesel-generatorer til strøm fra elnettet.

Fakta: Bæredygtighed på NorthSide

  • I 2019 skiftede NorthSide engangsplastkrus ud med krus af genbrugeligt plastik 
  • Festivalen blev som den første i Danmark plantebaseret i 2022 
  • Fra 2022 er NorthSide blevet afviklet på strøm fra elnettet
  • I 2022 vandt NorthSide priserne ”Byens bedste bæredygtighed”, ”Klimafaklen” og ”Årets økopris 2022”
  • NorthSide får hvert år udviklet en CO2-analyse i samarbejde med A Greener Festival