Aarhus’ helt egen popkonge, Thomas Helmig, var den hemmelige kunstner bag mystiske “Hvidt Flag”, der var programsat til fredag kl. 17 på NOVA.

Tekst: Rasmus Lykke Therkelsen
Foto: Peter Heiselberg Trap

På fredagsprogrammet kunne NorthSides gæster forundrende se, at navnet “Hvidt Flag” skulle spille klokken 17:00 i NOVA-teltet. Men ingen vidste, hvem eller hvad der gemte sig bag navnet.

Alligevel vandrede tusindvis af festivalgæster hen ad stien mod det rød/hvide telt – uden reelt at vide, hvem de skulle se på scenen. Men der var dog alligevel nogle i menneskemængden, som mente at have knækket koden.

“Det kan da ikke være andre end Thomas Helmig”. “Ej, jeg håber, det er Thomas,” blev der blandt andet spekuleret i og sagt i ventetiden i det efterhånden propfyldte telt.

Og ganske rigtigt. “Mine damer og herrer… Thomas Helmig!” lød det over højtalerne, og publikum kvitterede med et enormt jubelbrøl og klapsalver imod popkongen Helmig, der i dansende og smilende stil indtog scenen.

Åbningstonerne til det velkendte hit “Jeg Tager Imod” startede, og publikums jubelbrøl erstattedes efterhånden af sang og nynnende toner.

Helmig var i sit es. Og det var publikum i den grad også. Alle sang, dansede og rockede med. Unge som gamle. Jorden vibrerede vanvittigt til bassen fra scenen og dansen fra festivalgæsterne.

Det kunne mærkes, at det var byens helt egen popkonge, der havde overtaget NOVA-teltet.

“Hold kæft, det er sjovt, det her. Det er virkelig special,” udbrød aarhusianeren, og kærligheden fra publikum mod Thomas Helmig var gensidig.

Forklaringen på det hemmelighedsfulde navn ”Hvidt Flag” skyldes, at Helmig netop i dag har udgivet en single af samme navn sammen med Benjamin Hav. Efter en halv times tid var der endnu en overraskelse til det begejstrede telt, og den fyldte plads uden for teltdugen, da Hav sluttede sig til Helmig på scenen. Fredag eftermiddag var der således præmiere for duoens live-optræden med singlen.

Helmig forkælede også sit publikum med vaskeægte bangers som “Stupid Man”, “Det Er Mig Der Står Herude Og Banker På” og selvfølgelig “Malaga”, som de fleste aarhusianere vil kende som åbningsnummeret, der spilles, inden det lokale fodboldhold AGF går på banen på hjemmebanen i Smilets By.

“Kom så de hviie,” råber Helmig ud imod publikum. Og publikum råber det tilbage. Helmig er tilbage, hvor han hører hjemme.