Om få timer åbner dørene til NorthSide 2022, og nøj hvor har vi glædet os! Efter tre år uden festival er det endelig tid til at udforske den nye flotte festivalplads i Eskelunden, og alt hvad den har at byde på.

Programmet er spækket med alt fra pikante og farvestrålende overraskelser i Sideshow, fristende madeventyr og et utal af skønne musikoplevelser.

Du er sikkert allerede helt bevidst om, at stjerner som Nick Cave & The Bad Seeds, Disclosure og Jada spiller i dag, så vi har fundet fire andre anbefalinger frem til dig, der hungrer efter nye, fantastiske koncertminder. God fornøjelse!

FVN – kl. 15.00 – NOVA
Er du til bad-bi*ch-attitude, skudsikkert flow, freestyle-stil og flabede engelske tekster, skal du svinge forbi NOVA kl. 15.00, når rapperen FVN skyder dette års NorthSide i gang. FVN har udgivet singler siden 2019, og har med udgivelser som ”Mad Ting”, ”Work” og ”New Hobby” cementeret sig som en af Danmarks nye funklende hiphopstjerner. Det bliver umuligt ikke at gå fra FVNs koncert i lidt bedre humør, end da du kom, og hvilken bedre måde at starte sin festival på, end med et brag af en rapfest?

Hans Philip – kl. 16.45 – ECHO
Er du mere til følsom poesi og fængslende R&B, er det bare at sætte kurs mod ECHO klokken 16.45. Her kan du opleve Hans Philip, som efter afskeden med hiphop-duoen Ukendt Kunster udgav soloalbummet Forevigt – tt album spækket til randen med hudløst ærlig og personlig lyrik og uimodståelige R&B-produktioner. Nærværet, ambitionerne og en ukuelig kærlighed til musikken skinner igennem, når Hans Phillip træder op på en scene – her er der altså lagt i ovnen til en stor musikalsk oplevelse, som du ikke vil gå glip af.

La La – kl. 17.00 – ELECTRA
Når de sene eftermiddagstimer rammer, er der budt op til house-fest med den spirende britiske DJ La La på den spritnye scene for elektronisk musik ELECTRA. La La er det kunstneriske alias for den Glasgow-fødte, nu London-baserede, DJ Lauren Andrew. Et talent som La Las kommer ikke ud af det blå, og hendes indgående kendskab til den elektroniske musikhistorie kommer tydeligt til udtryk i hendes eget kunstneriske virke. Nu er hun klar til at vise house-crowdet uden for Storbritannien, hvorfor hun er en af de mest eftertragtede DJs for tiden.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – kl. 20.00 – NOVA
Er du til håndspillet, soulful americana, er der ingen tvivl om, hvor du skal befinde dig, når klokken slår 20.00. Her indtager amerikanske Nathaniel Rateliff & The Night Sweats NOVA, og du kan godt forberede dig på en live-oplevelse i særklasse. Sidst, Nathaniel og Co. var forbi Danmark, kvitterede GAFFAs anmelder med flotte seks ud af seks stjerner og skrev: ”Nathaniel Rateliff and the Night Sweats er min mest begejstrende musikoplevelse meget længe; det føltes som en festfejring af musikkens autenticitet og helende og skabende kraft.”

Du kan stadigvæk nå at fange din billet og komme med til festen lige her.