Øllene skvulpede fra side til side, da Jada åbnede ASTRA på NS22 til et brag af en fest.

Tekst: Maria Obel Billeskov
Foto: Mathias Bak Larsen

Eskelundens græsplæne gynger under de dansende gæster, der ivrigt forsøger at eftergøre Jadas skudsikre vokal. Jada indvier den nye store ASTRA-scene, og fra det sekund, hun træder ind på scenen til sidste sang, er der ingen tvivl om, at hun ejer publikums fulde opmærksomhed.

Foran scenen står Caroline med sine veninder, og de er ellevilde over at se sangerinden live: “Jada laver altid en ekstraordinær performance, så det er en perfekt start på NorthSide,” skråler hun. “Hun efterlader ingen lonely,” siger Caroline med et smil på læben og en reference til Jadas kæmpehit fra 2019.

Udover storhits som “Nudes” og “Lonely”, kan publikum også en smag på Jadas spritnye album Elements. Mellem numrene deler Jada ud af sine inderste følelser, der ligger til grund for hendes sange, og både ord og sang modtages af et storjublende menneskehav. Peter på otte år er en af de yngste blandt publikum. Jada er den kunstner, han har glædet sig allermest til at se. “Jada er mega sej,” fortæller han, mens han sidder begejstret på sin mors skuldre. Da Peter og hans familie kom ind på festivalpladsen, skyndte de sig derfor hen til koncerten, så de kunne nå at høre Peters yndlingssang “Lifetime”. Der er ingen tvivl om, at Jada begejstrede både store og små, da hun på smukkeste vis sang NS22 i gang.

GAFFAs anmelder kvitterede også Jadas koncert med fire flotte stjerner og fastslog, at ”det er svært ikke at blive blæst fuldstændig bagover af Jadas vokale power og intensitet.” Læs hele anmeldelsen her.