• Torsdag

Newcastle-musikeren Sam Fender er strøget til tops som Englands svar på en ung Bruce Springsteen.

Hans 2019-album Hypersonic Missiles introducerede den storslåede guitarrock og kække attitude, som vandt en dedikeret indierock-elskende fanskare over. Det var dog med 2021s Seventeen Going Under, at Sam Fender blev decideret folkeeje.

Det Mercury-nominerede album var et soleklart eksempel på Fenders personlige historiefortælling, som giver et unikt indblik i de tanker, der går igennem hovedet på en ung mand – hvad end det handler om dybt personlige eksistentielle refleksioner eller om betragtninger om samfundet omkring ham. Albummet var en coming-of-age-fortælling om nu 28-årige Sam Fenders barn- og ungdom. Et brev han skrev til sit 17-årige jeg med et retrospektivt perspektiv på alle de ting, der begyndte at gå galt for ham dengang, og som musikken blev hans redning fra.

Sam Fender høstede store roser for albummet og fik blandt andet 5 stjerner af The Guardian og 4/5-stjernede anmeldelser fra både NME og Rolling Stone. Det blev også den karrieremæssige milepæl, der eleverede Sam Fender op til headline-status og tog hans live-karriere til nye højder. Han spillede i sommeren 2022 for 45.000 mennesker i Londons Finsbury Park og har solgt over 110.000 billetter til sine kommende to stadionkoncerter på hjemmebane i Newcastle, som finder sted kort tid efter, han har lagt vejen forbi Aarhus.

Det er en rockartist i absolut topform, der indtager NorthSide til sommer!

Sam Fender spiller torsdag 1. juni på NorthSide 2023.