• Torsdag
  • 17:00 – 18:00
  • NOVA

Den britiske sanger, sangskriver og producer Cavetown begyndte allerede som teenager at skrive og indspille musik hjemme på værelset. Han begyndte at udgive sange på Bandcamp som 16-årig og fandt pludselig ­– efter udgivelsen af sit 2018-album Lemon Boy – sig selv med en pladekontrakt, udsolgte koncerter i både USA og Storbritannien og på festivaler som Reading & Leeds og Lollapalooza.

Han beskriver selv sin musik som en underlig dynamik, fordi han skriver om de inderste tanker og følelser, han ikke engang tør indrømme for sig selv, og deler dem med hele verden.

Og det er ikke få mennesker, der får Cavetowns ærlige refleksioner at høre. Han har mere end en million følgere på Instagram og næsten otte millioner månedlige lyttere på Spotify, som kan spejle sig i hans tekster om alt fra depression og angst til livet med kat. Han har især fået en loyal fanbase blandt queers verden over og engagerer sig meget i det LGBTQ+-community, han selv er en del af.

Cavetowns lyd spænder over alt fra lo-fi bedroom-pop og akustisk guitar til alt-pop og punk-pop. 2022-albummet worm food har han især skrevet med sine koncerter i tankerne, og den måde at skrive på er nok en af grundene til, at han er blevet et uhyre populært livenavn. Herhjemme var efterspørgslen til efterårets koncert så stor, at hans koncert måtte rykke op i Store VEGA, da den oprindeligt planlagte koncert i Lille VEGA blev udsolgt på en time.

Musikmagasinet NME har kaldt ham en ”bedroom-pop hero building a worldwide community”, han har The 1975 som fans, og så har han samarbejdet med artister som chloe morindo og beabadoobee (som han seneste har udgivet singlen ”Fall In Love With A Girl” med).

Cavetown er en nøgleperson i bølgen af ungdommelig bedroom-pop, og vi glæder os helt vildt til at blive hevet med ind i hans personlige og ærlige univers på NorthSide 2023.


Cavetown spiller torsdag 1. juni på NorthSide 2023.