• Torsdag
  • 23:30 – 00:30
  • NOVA

Et rystende godt værk

Sådan lyder overskriften på GAFFAs 6-stjernede anmeldelse af norske ARYs debutalbum For Evig fra sidste år. 

På albummet balancerer hun stilsikkert mellem alt fra følelsesladede ballader til pulserende club-beats, og det har fået musikkritikere til at sammenligne hende med kunstnere som Billie Eilish, Susanne Sundfør og The Knife.

ARY er ikke helt ny på musikscenen. Fans stiftede første gang bekendtskab med hendes fortryllende vokal og hårdtslående elektropop i 2015, hvor karrieren tog fart. I årene der fulgte, stod hun med millioner af lyttere verden over, spillede over 200 koncerter og gæstede festivaler som Glastonbury, Pitchfork og Øya.

Men så trak hun sig tilbage. Hun skulle genfinde sin lyd og ikke mindst koncentrere sig om at lære selv at producere, så hun kunne skabe præcis det musikalske univers, hun havde i tankerne. Men den vigtigste ting, der skete i den periode, var også den absolut hårdeste af dem alle. For to år siden mistede hun nemlig sin tvillingebror. 

For Evig er resultatet af alle de ovenstående omstændigheder. Det er resultatet af ARY, der brugte den tid, hun havde brug for, for at finde ind til kernen af sin egen lyd. Og det er resultatet af ARYs ubærlige sorg, som sangene også kredser om. Den hårdeste erkendelse om sorgen er, at den kommer til at vare for evigt.

ARY har på det seneste introduceret sit nye live-koncept – herunder på by:Larm Festival i Oslo, hvor både GAFFA og Bands of Tomorrow var afsted. Og at dømme efter deres udtalelser, har vi noget enestående i vente, når ARY gæster NorthSide:  

Suppleret af stærke dansere og ekstremt finpudsede produktioner er der ingen tvivl om, at der er potentiale for, at vi har Norges næste verdensstjerne her.

– GAFFA

Jeg krydser alt, jeg kan krydse for, at Danmark inden længe kan opleve hendes fantastiske musik, performance og persona.

– Bands of Tomorrow

ARY spiller torsdag 1. juni på NorthSide 2023.